Penyanyi dan bekas Juara Akademi Fantasia musim kelima, Mila Jirin mengakui mempunyai perasaan ragu-ragu ketika mengambil keputusan untuk berhijab.

Menerusi entri di Instagram (IG), Mila berkongsi pengalaman awal yang dihadapinya ketika berhijab.

"Waktu saya nekad berhijab tahun 2014. Hati saya terdetik, "Sampai bila aku nak hidup dalam lagha? Aku tau bertudung tu wajib tapi kenapa aku menidakkan kewajiban itu?"

"Saya berdoa 'Ya Allah Bimbing Aku Ya Allah, Jangan Bolak Balikkan Hatiku Ya Allah'. Ada juga bisikan bisikan syaitan bermain main diminda 'Macam mana jika tak ada orang panggil show lagi? Lepas bertudung?' Arghhh saya kuatkan hati. 'Rezeki dari ALLAH bukan dari Manusia.

"Benar rezeki itu milik Allah. Walaupun rezeki dalam dunia seni kurang tetapi Allah gantikan rezeki yang lebih baik dalam perniagaan. Saya bersyukur dengan segala rezeki yang Allah pinjamkan.

Waktu saya NEKAD BERHIJAB tahun 2014...Hati saya TERDETIK, "Sampai bila aku nak hidup dalam lagha?? Aku tau BERTUDUNG tu WAJIB tapi kenapa aku MENIDAKKAN kewajiban itu??" . . Saya berdoa "Ya Allah Bimbing Aku Ya Allah....Jangan Bolak Balikkan Hatiku Ya Allah"....Ada juga bisikan bisikan syaitan bermain main diminda "Macam mana jika tak ada orang panggil show lagi?? Lepas bertudung??"...Arghhh saya KUATKAN HATI.... "REZEKI dari ALLAH bukan dari Manusia... . . BENAR REZEKI ITU MILIK ALLAH.... Walaupun rezeki dalam dunia seni kurang tetapi Allah gantikan rezeki yang LEBIH BAIK dalam perniagaan...Saya bersyukur dengan segala rezeki yang Allah pinjamkan... . . Walaupun dah bertudung, nak KEKAL ISTIQOMAH dalam menutup aurat bukan mudah...kena pilih kawan yang baik yang sering mengajak kita kearah kebaikkan.. . . BEST Kawan dengan sahabat2 yang baik ni, kita JADI POSITIVE dan kita jadi BERLUMBA LUMBA Nak kejar kebaikkan... . . Insya Allah, moga Allah tetapkan iman dan beri hidayah buat kita semua... . . ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ . . WEDDING PACKAGE : @bizmilla_catering @bizmilla_insya_hall_kl @bizmilla_amza_hall_kajang . . WEDDING DRESS & NIKAH ATTIRE : @thebridalfactory . . UMRAH & HOLIDAY PACKAGE : @bizmillatravel . . WEDDING & BANQUET EQUIPMENT : @bizmilla_trading . . DINNER THAI SEAFOOD : @restoran_embun_urai

A post shared by B I Z M I L L A (@mila_jirin) on


"Walaupun dah bertudung, nak kekal istiqamah dalam menutup aurat bukan mudah. kena pilih kawan yang baik yang sering mengajak kita kearah kebaikkan.

"Best kawan dengan sahabat-sahabat yang baik ni, kita jadi positif dan kita jadi berlumba-lumba nak kejar kebaikkan. Insya Allah, moga Allah tetapkan iman dan beri hidayah buat kita semua," tulisnya.

Menerusi ruangan komen rata-rata kagum dengan keputusan yang dilakukan oleh Mila dan mendoakan dia semakin dimurahkan rezeki dalam perniagaan.