Aktor kacak Zul Ariffin meluahkan rasa syukurnya apabila ramai wargamaya terhibur menonton filem terbaru lakonannya, Penunggang Agama 2.

Menerusi laman sosial Instagram, Zul berkongsi sekeping foto ustaz Amir di sebalik tabir filem tersebut untuk tatapan umum.

“Alhamdulillah, ramai yang enjoy menonton Penunggang Agama 2,” ujar Zul di ruangan kapsyen. .

Tidak hanya itu, Zul turut menyeru mereka yang belum menonton filem Penunggang Agama 2 untuk segera menonton filem bergeram seram islamik itu di saluran Astro First.

“Yang belum (tonton) tu, pe lagi? Let’s go,” katanya lagi.

A post shared by zul_ariffin (@zul_ariffin)


Filem sekuel ini dibintangi pelakon hebat seperti Zul Ariffin (Amir), Azira Shafinaz (Anna), Tony Eusoff (Father Michael), Salina Saibi (Huda), Johan As’ari (Hafiz), Dato’ Rahim Razali (Datuk Fawwas), Anna Jobling (Anak Datuk Fawwas), Puteri Nurqaseh (Sarah), Burhan Sidqi (Bakhtiar) dan Sharifah Aisyarha (Anim).

Penunggang Agama 2 mengisahkan rentetan Amir dan Anna yang diganggu oleh Huda akibat dendam lama.

Sementara itu, Amir mula obses dengan kerja sampingannya, iaitu merawat penyakit dan gangguan makhluk halus kerana ganjaran lumayan yang diterima.

Kehebatan Amir dalam menyembuhkan pesakitnya juga turut tular di media sosial dan itu membuatkan dia semakin selesa dengan gelaran Ustaz.

Kehadiran seorang paderi bernama Father Michael telah mencabar ego dan kredibiliti Amir.

Saksikan filem Penunggang Agama 2 yang akan berada di Astro First bermula 19 Oktober 2021.

Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand. Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam secara berulang-ulang.

Selain itu, bagi mereka yang ingin menonton Penunggang Agama 1, boleh juga melanggan dua koleksi filem tersebut di Astro First secara kombo (Penunggang Agama 1 dan Penunggang Agama 2) dengan satu harga istimewa RM19.90.