Siri online kegemaran ramai, Geng Mak Mak (GMM) Edisi Cuti Sekolah sentiasa menampilkan masalah dan dugaan hidup wanita masa kini.

Episod ketiga mengisahkan tentang seorang ibu yang mesra disapa sebagai Kak D (watak yang dipegang oleh Rita Rudaini). Kak D mempunyai dua orang anak lelaki yang sedang meningkat remaja.

Musim cuti sekolah ini, Kak D sangka dia akan meluangkan masa bersama anak-anaknya seperti sebelum ini, namun, memandangkan usia anak Kak D kian meningkat, lain pula jadinya!

Kak D ada memberi beberapa idea kepada anak-anaknya tentang perancangan ketika musim cuti sekolah, namun anak-anak Kak D membantah, mereka sudah punya rancangan sendiri dan mahu meluangkan masa bersama rakan-rakan.

Kak D sedar dia harus memberi kebebasan kepada anak-anaknya seperti remaja lain, namun agak berat untuk Kak D menerima perubahan itu kerana dia sudah banyak meluangkan masa bersama anak-anaknya sejak mereka dilahirkan. Bagaimana Kak D menghadapi situasi ini?

Kak D sentiasa cuba untuk menjadi seorang ibu yang positif dan tidak mengongkong anak-anaknya. Bagaimana pula K D mengekalkan kesegaran minda untuk menghadapi masalahnya?

Untuk nafas dan minda kekal segar, ubat gigi Darlie Dwiaksi dengan pati pudina asli amat sesuai untuk kegunaan harian.

Selain Rita, GMM Edisi Cuti Sekolah turut menampilkan pelakon popular seperti Nad Zainal, Elvina Mohamad, Sazzy Falak, dan Fatin Afeefa.

Jangan lepaskan peluang menonton GMM di www.gempak.com . GMM juga boleh ditonton menerusi laman Facebook serta Instagram TV Gempak.