Hiburan

Anak Saya Tiada Laman Sosial - Ziana Zain

Kamaruddin Razal
14/03/2017
09:24 MYT
Penyanyi dan pelakon Ziana Zain mendedahkan anak-anaknya tidak mempunyai sebarang akaun laman sosial.
Mendirikan rumah tangga dengan Armin Zaharin Ahmad Zambri pada tahun 1998, Ziana mempunyai empat orang cahaya mata, Muhammad Aiman, 17, dan Muhammad Ammar, 13, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 8.
"Anak saya kurang terdedah dengan laman sosial. Dulu, anak pertama saya, Aiman mempunyai laman Facebook. Selepas dia mempunyai laman sosial tersebut, ramai orang yang mahu add Aiman sebagai kawan.
"Kebanyakan orang yang add Aiman merupakan kawan-kawan serta peminat saya, bukannya kawan Aiman. Jadi, dia mengambil keputusan untuk memadam akaun tersebut," kata Ziana kepada Astro Gempak.
Tambah penyanyi lagu Kemelut Di Muara Kasih ini, dia enggan anak-anaknya terlalu leka dengan media sosial.
"Kalau boleh saya tak mahu anak saya terdedah dan terlalu leka dengan laman sosial. Namun begitu, perubahan teknologi di zaman sekarang memang sukar untuk saya jangka.
"Saya pun tak tahu apa yang bakal terjadi di masa hadapan. Buat masa sekarang, saya tidak nampak mereka mempunyai minat dan leka terhadap perkara tersebut,” katanya lagi.
Teks oleh: Kamaruddin Razal
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Pernah Viral Nyanyi Lagu Ziana Zain, Ayish Malkan Kini Bergelar Penyanyi & Lancar Lagu Pertama - "Cinta Dicintai Sentuh Sanubari..."

gempak
17/07/2024
18:48 MYT
Hanya kerana video nyanyiannya tular, nama Ayish Malkan akhirnya dikenali oleh sebahagian besar peminat.
Hiburan

“Kita Kena Sedar Bila Masuk Dalam Industri Ini Kena Terima Yang…” - Nabil Ahmad

gempak
09/07/2024
06:55 MYT
Penyampai radio Era FM iaitu Nabil Ahmad berkata seorang selebriti yang memilih untuk masuk dalam industri seni perlu belajar untuk menerima kritikan memandangkan bukan semua orang meminati.
Hiburan

Jadi Sensasi di Media Sosial, MC Baba Rapper Pekak & Bisu Pertama Di Dunia?

gempak
08/06/2024
12:54 MYT
Barangkali ramai yang tidak terfikir bagaimana seorang individu kurang upaya (OKU) pekak dan bisu boleh menjadi rapper atau penyanyi?
Viral

“Speak Now, Taylor” - Peminat Gesa Taylor Swift Buka Mulut Mengenai Palestin Menerusi Surat Terbuka

gempak
30/05/2024
15:55 MYT
Sejak kemelut yang melanda Palestin tahun lalu, penyanyi popular, Taylor Swift dilihat tidak pernah bersuara mengenai hal berkenaan, apatah lagi menggunakan platform media sosial miliknya untuk memberi kesedaran kepada peminat dan warga umum.
Hiburan

Ziana Zain Diva Seluruh Generasi, Musnahkan Skeptikal Usia 56 Hanya Angka

gempak
27/05/2024
15:55 MYT
Ziana Zain di depan mata. Tanpa pernyataan ‘show off’, beliau mempersona, anggun dan punya aura seperti sejak pertama kali kemunculannya lebih 20 tahun lalu.