Ramai berteki-teka, siapakah yang bakal menggantikan penyanyi Ernie Zakri bagi menyampaikan lagu Boneka di pentas Anugerah Juara Lagu 36 (AJL36) bulan Mac depan.

Hal ini kerana, Ernie kini sarat mengandung dan hanya membilang hari untuk melahirkan anak sulungnya dan masih belum mendedahkan siapakah yang bakal menggantikannya.

Bagaimanapun, menerusi tinjauan media sosial, ada segelintir peminat yang mencadangkan ibu saudara Ernie, Ziana Zain serta bapa saudara Ernie, Anuar Zain untuk menggantikan penyanyi itu.

Justeru, Gempak yang berkesempatan bertemu dengan Anuar Zain baru-baru ini sempat bertanya adakah dia bakal menggantikan Ernie nanti.

"Bagi saya Boneka merupakan lagu yang sangat menarik. Saya sendiri tak tahu siapa yang dipilih untuk menggantikan Ernie.

"Saya sendiri belum tahu siapa ganti, tetapi setakat ini memang bukan saya. Jika ada tawaran untuk ganti pun, saya tak tahu nak kata apa sebab lagu Boneka ini sangat susah.

"Mungkin ramai yang ingat lagu tu mudah, tapi susah. Saya sendiri berharap Ernie berjumpa dengan pengganti yang bagus," katanya.

Anuar ditemui di sidang media Makan Malam Amal Anuar Zain - Karena Aku Cinta di Pullman Bangsar, Kuala Lumpur.

Makan Malam Amal Anuar Zain - Karena Aku Cinta bakal diadakan 5 Mac 2022 di Ipoh International Convention Centre, IICC bermula pukul 8.30 malam.

"Acara ini menghargai dan menyalurkan bantuan kepada anggota barisan hadapan atau frontliners yang terkorban ketika menjalankan tugas sepanjang wabak melanda dan juga menghargai penggiat seni tempatan yang terkesan akibat pandemik COVID-19.

"Majlis makan malam amal anjuran bersama Bond Holdings Sdn Bhd, Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) dan Sycal Ventures Berhad in bertujuan untuk berhibur sambil beramal," katanya.

Harga tiket dari RM 230, RM280 dan RM380. Untuk sebarang info lanjut dan pembelian tiket boleh hubungi atau WhatsApp di talian 011-36088001 atau boleh dapatkan tiket di kaunter tiket Bond Suites Sales Gallery @ IICC.


***Gempak Most Wanted is back! Korang boleh mula mengundi artis kesayangan korang di sini

​Selain itu, teruskan mengundi untuk Top5 Anugerah MeleTOP ERA 2021 di sini #YangFreshYangLegend

Saksikan AME 2021 pada 30 Januari ini secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) di saluran Astro Ria, jam 9.00 malam.​