Pelakon Fizo Omar akui rumah tangganya kini dengan isterinya, Mawar sedang bergolak dan sedang mencari penyelesaian yang terbaik.

Bagaimanapun Fizo meminta semua agar mendoakan yang terbaik buatnya dan pasangan.

Menurut Fizo apa yang berlaku adalah dugaan buatnya dan Mawar dan berharap ada hikmah disebalik apa yang berlaku.

“DOAKAN YG TERBAIK UTK KAMI.

“Sebelum tu saya ingin memohon maaf kepada semua rakan media,kwn-kawan, dan juga peminat yang prihatin dan bertanya khabar tentang cabaran yang dihadapi dalam rumah tangga saya dan mawar.buat masa ini, saya tidak dapat nak menjawab segala persoalan rakan-rakan mahupun media yang bertalu-talu.

“Tidak dinafikan yang rumah tangga saya menghadapai sedikit cabaran seperti mana yang diketahui semua.saya amat berharap terutama pihak media dan netizen dapat bersabar dan memahami situasi kami.

“Sesiapa sahaja yang mendirikan rumah tangga pasti mempunyai impian untuk hidup bahagia dan mempertahankan rumah tangga hingga ke jannah.tapi bila sampai waktunya kita dipilih oleh Allah untuk diuji bermaksud kita mampu untuk menghadapinya dan percaya lah Allah tidak pernah zalim kepada hambaNYA.mungkin setiap kejadian yang berlaku nampak buruk di mata manusia, tetapi tidak di sisi Allah,setiap apa yg berlaku mesti datangnya bersama hikmah.dan hikmah bergantung kepada kita yang menerimanya.sekiranya kita memandang ke arah positive maka hasilnya adalah positive, dan sebaliknya,” tulisnya.

Fizo berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Menerusi perkongsian tersebut dia telah memuat naik fotonya bersama Mawar.

Pun begitu, menurut Fizo apa pun yang berlaku di dalam rumah tangganya, dia dan Mawar akan terus baik demi membesarkan dan mendidik zuriat mereka yang dinanti selama empat tahun, Wan Maryam.

“Walau apa yang berlaku sekalipun,Insyallah hubungan saya dan mawar akan terus baik demi membesarkan dan mendidik Wan Maryam zuriat dari Allah yang kami nantikan selama 4 tahun. Apa jua yang terjadi, Mawar tetap ibu kepada anak kami, Wan Maryam. semoga Allah memberkati Mawar dan saya sentiasa doakan yang terbaik untuk semua,” katanya lagi.

Menurut Fizo dia kini sedang menunggu keputusan daripada mahkamah mengenai rumah tangganya.

[BACA: “Jika Perpisahan Jalan Yang Terbaik Buat Kami, Saya Reda...”- Fizo Omar]

“Apa- apa pun keputusan mahkamah nanti saya terima dan saya memohon maaf dan juga memaafkan semua pihak.Doa yang baik-baik daripada semua pihak diharap dapat menemui jalan yang terbaik antara saya dan mawar.

“Tak kan berlaku sesuatu perkara tanpa izin Allah, dan sekira ianya berlaku dan itu adalah takdir Allah, saya percaya perancangan Allah adalah yang terbaik untuk kita sebagai hambaNYA.

“Saya amat berharap, semua pihak dapat memberi ruang kepada kami untuk menyelesaikan isu ini sebaik mungkin.

“Terima kasih sekali lagi, kepada semua yang memberikan kata-kata semangat, doa yang baik-baik, dan saya juga memaafkan segala komen-komen mahupun fitnah yang dilemparkan nitizen, kerana mereka tidak tahu kisah sebenarnya,” jelasnya.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan dikurniakan anak perempuan, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

DOAKAN YG TERBAIK UTK KAMI. . Sebelum tu sya ign memohon maaf kpd smua rakan media,kwn2, dan juga peminat yg prihatin dan bertanya khabar ttg cabaran yg dihadapi dalam rumah tangga sya dan mawar.buat masa ini, saya tidak dpt nak menjawab segala persoalan rakan2 mahupun media yg bertalu2 .tidak dinafikan yg rumah tangga sya menghadapai sedikit cabaran seperti mana yg diketahui semua.sya amat berharap terutama pihak media dan netizen dpt bersabar dan memahami situasi kami. . Sesiapa sahaja yg mendirikan rumah tangga pasti mempunyai impian utk hidup bahagia dan mempertahankan rumah tangga hingga ke jannah.tapi bila sampai waktunya kita dipilih oleh Allah utk di uji bermaksud kita mampu utk menghadapinya dan percaya lah Allah tidak pernah zalim kpd hambaNYA.mungkin setiap kejadian yg berlaku nampak buruk di mata manusia, tetapi tidak di sisi Allah,setiap apa yg berlaku mesti datangnya bersama hikmah.dan hikmah bergantung kpd kita yg menerimanya.sekiranya kita memandang ke arah positive maka hasilnya adalah positive, dan sebaliknya. . Walau apa yg berlaku sekalipun,insyallah hubungan sya dan mawar akn terus baik demi membesarkan dan mendidik Wan Maryam zuriat dari Allah yg kami nantikan selama 4 tahun. Apa jua yg terjadi, Mawar tetap ibu kepada anak kami, Wan Maryam. semoga Allah memberkati Mawar dan sya sentiasa doakan yg terbaik utk semua. . Apa2 pun keputusan mahkamah nanti sya terima dan sya memohon maaf dan juga memaafkan smua pihak.Doa yg baik2 daripada semua pihak diharap dapat menemui jalan yg terbaik antara sya dan mawar. . Tak kan berlaku sesuatu perkara tanpa izin Allah, dan sekira ianya berlaku dan itu adalah takdir Allah, sya percaya perancangan Allah adalah yang terbaik utk kita sebagai hambaNYA. . Saya amat berharap, semua pihak dpt memberi ruang kpd kami utk menyelesaikan isu ini sebaik mungkin. . Terima kasih sekali lagi, kepada semua yg me berikan Kata2 semangat, doa yg baik2, dan saya juga memaafkan segala komen2 mahupun fitnah yg dilemparkan nitizen, kerana mereka tidak tahu kisah sebenarnya. . Doakan.. Doakan.. Terima kasih

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on