Kasih ibu membawa ke syurga tapi kasih bapa sepanjang hayat. Bapa adalah insan yang banyak berjasa dalam mencari rezeki untuk membesarkan keluarganya.

Demi menghargai jasa bapa dan sempena Hari Bapa yang bakal tiba, Astro GO menyajikan tujuh filem serta rancangan yang menarik khas untuk mengenang pengorbanan insan bergelar bapa.

#1 Finland Papa


Setelah kematian keluarganya, Lee Yu-ri memohon kerja sambilan di kafe Finland Papa. Kafe yang dimiliki oleh Baek Woo-hyun, lelaki misteri dengan kisah silam yang memilukan itu menyatukan orang yang terjejas akibat keluarga masing-masing dan membantu mereka menjadi keluarga satu sama lain.

Link: https://astrogo.astro.com.my/link/UApE8YMLjaEeU3pB8

#2 Miracle in Cell No.7


Joselito dituduh melakukan serangan seksual terhadap seorang gadis. Selepas menjadi seorang peguam, anak perempuannya bertekad untuk membuktikan bahawa ayahnya tidak bersalah.

Link: https://astrogo.astro.com.my/link/39XVFwVVG9niYr8q8

#3 Travelawak : Projek Bapak Bapak

Projek Bapak Bapak membawa penonton mengikuti perjalanan selebriti veteran Malaysia ke Jepun yang penuh dengan gelak tawa dan cabaran yang tidak disangka.

Link: https://astrogo.astro.com.my/link/FbsuzQ1wR5zrDgJm9

#4 Menantu Atau Isteri Untuk Abah

Mail (ayah) dan Talib (anak), jatuh cinta dengan gadis yang sama iaitu, Mastura. Siapakah bakal bersanding dengan si gadis pada hari raya nanti?

Link: https://astrogo.astro.com.my/link/bZ2eaZGpfYXgSkc79

#5 Train To Busan

Seok Woo menaiki kereta api ke Busan bersama anaknya untuk melawat ibunya. Setiap penumpang sedang menikmati perjalanan sehinggalah seorang wanita muda terkejang-kejang menaiki kereta api itu dan membawa satu wabak yang tidak dapat diubati yang menukar para penumpang menjadi zombi. Seok Woo melakukan apa sahaja untuk melawan zombi-zombi dan bergelut untuk terus hidup. Dia cuba melindungi anaknya sehinggalah dirinya digigit oleh zombi dan menyedari yang dirinya telah dijangkiti.

Link: https://astrogo.astro.com.my/link/DtpMFHcUJA7neCKp8

#6 The Pursuit of Happyness

Kehidupan itu satu pergelutan untuk seorang bapa tunggal, Chris Gather. Dihalau dari apartmen mereka, dia dan anaknya yang masih kecil tiada tempat untuk dituju. Walaupun, Chris berjaya mendapat kerja sebagai seorang pelatih di firma broker yang berprestij, namun dia tidak dibayar gaji. Meskipun, ayah dan anak terpaksa tinggal di pusat perlindungan dan menahan kesukaran, namun Chris enggan mengalah walaupun terpaksa bersusah payah untuk mewujudkan hidup yang lebih baik demi diri dan anaknya.

Link: https://astrogo.astro.com.my/link/KyC2FEGaJxZYj77y6

#7 Skyscraper

Will Sawyer, bekas ketua Pasukan Penyelamat Tawanan FBI juga veteran perang A.S., yang kini memegang jawatan menaksir keselamatan sesebuah pencakar langit. Sewaktu tugasan di China, dia dianiayai kerana kebakaran yang tiba-tiba memakan bangunan yang tertinggi dan paling selamat di dunia. Bukan sahaja dia harus membersihkan namanya dan menjejaki dalang-dalang sebenar, dia juga harus mencari jalan untyuk menyelamatkan keluarganya yang terperangkap dalam bangunan yang terbakar itu.

Link: https://astrogo.astro.com.my/link/1AMkJpbvgHc1JL756

Saksikan semua program menarik di atas hanya di Astro Go! Tiada Astro Go? Jangan risau, ikut cara mudah ini untuk memuat naik Astro Go di telefon pintar dan gajet anda sekarang.

● Muat naik aplikasi Astro GO dengan hanya klik di sini (Google Play Store) atau di sini (Apple Store). Cara lain ada juga boleh strim secara terus melalui komputer riba anda di astrogo.astro.com.my
● Sambungkan Astro ID anda kepada Astro GO dengan mengikuti step di sini
● Log masuk Astro Go dengan mendaftar menggunakan Astro ID anda
● Pilih dan layan drama kegemaran anda sekarang
● Atau scan QR code di bawah untuk mendaftar


Kini terbaharu, anda boleh mengakses episod dan maklumat baharu dengan mudah tentang rancangan kegemaran anda, pilihan untuk mematikan Skrin Pemilihan Profil dan melaraskan masanya kepada auto-standby pada Kotak Ultra/Ulti.

Selain itu, anda kini boleh mengakses aplikasi Astro GO dengan lancar melalui kod QR pada siaran CH200 untuk menikmati Astro semasa dalam perjalanan.