Pelakon Johan As’ari memaklumkan bakal menamatkan zaman bujang bersama wanita pilihannya tahun ini.

Hanya mahu dikenali sebagai N, Johan berkata segala persiapannya kini sudah sembilan puluh peratus siap.

“Terima kasih kerana sentiasa mendoakan saya. Alhamdulillah persiapan sudah hampir 90 peratus siap.

“Doakan yang baik-baik untuk kami dan semoga dipermudahkan. Apa yang saya boleh katakan… Insya-Allah perkahwinan kami akan berlangsung tahun ini,” katanya.

Johan berkata demikian ketika ditemui pada malam gala tayangan filem terbaharu lakonannya berjudul Tujuh Dua Belas bertempat di GSC, Starling Mall pada Selasa.

Bercerita mengenai pilihan hatinya, Johan mengakui N menepati cita rasanya selain memahami kerjaya dan sentiasa memberikan sokongan kepadanya.

“Kami berkawan sudah lima tahun, boleh dikatakan hubungan jarak jauh. Segalanya berjalan lancar, yang penting jangan beratkan semua perkara.

“Dia juga merupakan seorang usahawan dan petani moden. Sekarang dia menjalankan perniagaan buah mangga harum manis.

“Dia juga memiliki kelulusan ijazah Doktor Falsafah (PhD) dalam Political Sciences (Sains Sosial) di sebuah universiti di London.

“Pada saya dia seorang yang memahami dan juga sentiasa memberi sokongan. Maksudnya bukan dari segi kewangan tetapi mengajar saya untuk menjadi lebih kuat.

“Dia juga sudah khatam Al-Quran. Alhamdulillah. Jika tiada apa yang berlaku, saya boleh katakan hubungan ini adalah soulmate.

“Keluarga saya juga sering bertanya bila mahu mendirikan rumah tangga. Insya-Allah, kalau tiada aral melintang, tahun ini,” jelasnya.

Bagaimanapun Johan belum bersedia untuk mendedahkan identiti wanita pilihan hatinya.

Dalam perkembangan terbaharu, filem Tujuh Dua Belas arahan Thorpe Ali itu bakal menemui penonton di pawagam seluruh Malaysia pada 4 Mei ini.

Selain Johan, Tujuh Dua Belas turut menampilkan barisan pelakon seperti, Farali Khan, Chintya Candranaya, Adam Darwisyh dan ramai lagi.