Bekas pelakon siri animasi Power Rangers dijatuhkan hukuman penjara selama enam tahun atas kesalahan menikam rakan serumahnya hingga maut.
Ricardo Medina, 38, mengaku bersalah di Mahkamah California atas tuduhan yang dibicarakan kepadanya.
Dia yang melakukan kesalahan itu pada 31 Januari 2015 dikatakan telah menikam Josh Sutter dengan pedang samurai berkali-kali sewaktu mereka bergaduh tentang teman wanita.
Insiden itu membuatkan Medina menghubungi talian kecemasan 911 dan dia kekal berada di lokasi kejadian sehingga polis tiba.
Medina ditahan sejurus Sutter disahkan maut, namun dibebaskan beberapa hari kemudian selepas pihak pendakwa meminta kes disiasat sebagai kes profil tinggi.
Medina sebelum ini memegang watak Red Lion Wild Force Ranger dalam siri televisyen, Power Rangers Wild Force.
Sumber : Astro Awani
Foto : 100jamz.com
Syafiqah Jalal
Fri Mar 31 2017


Perdana Menteri Anwar Ibrahim Undang Ahmad Dhani Sambut Majlis Maulidur Rasul
Ahmad Dhani bakal melakukan pertemuan dengan Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya, esok.

“Ingatkan Filter” - Penampilan Nenek 8 Cucu Cuit Perhatian Netizen
Wanita ini rupanya sudah punya lapan cucu

Ameera Khan Dapat Hadiah Kereta BMW i7 Daripada….
Untungnya...

Aktor Yang Popular Dengan Watak Albus Dumbledore Meninggal Dunia
Beliau meninggal dunia pada usia 82 tahun

Rossa Menangis Gara-Gara Anna Jobling & Omar Daniel…
Menjiwai betul...

Lama Beri Fokus Dalam Bidang Kulinari, Sid Murshid Kini Kembali Dengan ‘Menu’ Buah Tangan Baharu
Sid mahu jenamakan semula dirinya sebagai penyanyi

Stres Dimarahi Bos, Lelaki Ini Ubah Usia 39 Jadi 28 Tahun
Alamak! Stress betul tu...

Pergi Umrah Sebab Trend? Ustaz Kecewa Jemaah Hanya ‘Rajin’ Ketika Di Tanah Suci, Bila Pulang Ke Kampung…
Ustaz ini menganggap ramai mengerjakan umrah kerana trend

KL Dijangka Sesak, Ini Senarai Jalan Yang Bakal Ditutup Hujung Minggu Ini
Rancang perjalanan anda

Putri Ariani Tewas Dengan Duo Anjing Di AGT, Simon Cowell: “Pada Akhirnya Ini Pertandingan”
Peringkat akhir America Got Talent (AGT) musim ke-18 melabuhkan tirai dengan pengumuman pemenang yang tidak berpihak kepada peserta paling mencuri perhatian dunia, Putri Ariani.