HIBURAN

Dapur Goodday Misi Sarimah & Tuyah VS Che Ton: Nadia Brian, Bidin Alzaifa & Anas Ridhuan Pula Ambil Alih, Masak Ayam Buttermilk, Kacang Coklat Dalam Balang

Asyikin Mayudin 19/03/2025 | 09:55 MYT
Eh mana Sarimah & Tuyah? Ha untuk episod 19 program realiti drama masak pertama di Malaysia ‘Dapur Goodday: Misi Sarimah & Tuyah VS Che Ton’ berbeza sedikit.

Ia disebabkan Sarimah (Zarina Zainoordin) dan Tuyah (Ezu Hashim) tak ada, jadi Nadia Brian, Bidin Alzaifa dan Anas Ridhuan pula ambil alih dapur untuk memasak.

Mereka akan masak Ayam Buttermilk dan Kacang Coklat Dalam Balang yang sudah semestinya menggunakan bahan utama, Goodday Full Cream Milik.

Ayam Buttermilk

Bahan-bahan:

Cara Membuat Ayam Buttermilk:

Kacang Coklat dalam Balang

Bahan-bahan:

Cara Membuat:

‘Cooking show’ ini juga mempunyai gerai di bazar Ramadan yang terletak Stadium Shah Alam yang menjual menu masakan dalam program tersebut bermula 2 Mac.

Sebab itu konsep untuk program itu adalah ‘Tengok Hari Ini, Esok Boleh Beli’.

Istimewanya lagi, setiap resipi dalam program ini menggunakan susu Goodday sebagai sebahagian daripada ramuannya, menjadikan hidangan kaya rasa.

Saksikan Dapur Goodday: Misi Sarimah & Tuyah VS Che Ton di saluran Astro Ria setiap hari sepanjang Ramadan, bermula 1 Mac, 5.30 petang, serta platform On Demand dan Astro GO.

Gunakan #DapurGoodday #MisiSarimahTuyahVSCheTon #GempakOriginalSeries di media sosial, dan ikuti perkembangan terbaru tentang program masakan ini di akaun Instagram, TikTok, X, Facebook akaun Gempak.

Manakala penonton boleh membeli masakan yang disiarkan dalam program tersebut di gerai bazaar Ramadan, Stadium Shah Alam mulai 2 Mac sehingga 29 Mac.