Laman Utama

Datang Untuk Bergambar, Polis Halau Orang Ramai Di Stesen Minyak Tular, Genting Highlands - “Menyusahkan Orang Nak Isi Minyak”

Azwa Rahman
17/02/2022
06:40 MYT
Gara-gara dikerumi orang ramai yang mahu bergambar, pemilik stesen minyak yang tular di Genting Highlands terpaksa menghubungi pihak polis untuk meleraikan puluhan kereta yang berada di kawasan tersebut.
Menerusi platform TikTok, seorang pengguna yang dikenali sebagai AmmaRawr memuat naik sebuah video memaparkan kehadiran sebuah kereta peronda polis di stesen minyak berkenaan.
Difahamkan, pemilik stesen minyak Petrom itu terpaksa hubungi polis selepas kehadiran orang yang datang untuk bergambar sehingga menyusahkan mereka yang mahu mengisi minyak.
@ammarawr_ #ad Kena halau ? #fyp #ad #xyzbca ♬ bunyi asal - Nies?
Menerusi perkongsian itu lagi, kelihatan sebuah kereta polis berada di stesen minyak terbabit bagi mengawal kehadiran puluhan kereta yang berada di situ.
Terdahulu, minyak itu terletak yang di Genting Highlands itu menjadi tular di media sosial kerana mempunyai unsur pencahayaan cantik selain berkabus ketika waktu malam.
Berikutan itu, orang ramai sering berkumpul di situ pada waktu malam bagi mengambil gambar sekaligus menyebabkan berlakunya kesesakan terutamanya pada cuti hujung minggu.
Dalam pada itu, rata-rata pengguna TikTok menyelar tindakan orang ramai yang berkumpul semata-mata untuk bergambar di situ dan mengganggu pengguna jalan raya khususnya ketika mahu mengisi minyak serta menggunakan tandas.
@johan johan:Menyusahkan orang isi minyak, semata nak selfie.”
@Pak Man:Hah baguihhhh…. Punya la susah nak buh minyak sebab ramai sangat duk buat ramai tang ni.”
@ZAM ARDY :Kalau takat ambik 2, 3 second takpelah. Ni kalau boleh memang ambik nak bagi puas hati. Lagi jenis hipster. Selagi tak puas hati. Ambikk.”
@KingPin:orang nak isi minyak… Ape ke semak la petrol station jadi tempat ambik gambar.”
@୧ ɯıυɐ ıɯυıpɐ ୨:ugh finally! Tau dak abang aku nak gi isi minyak haritu sebelum balik, kitaorang beratur panjang ingatkan orang nak isi minyak juga, tau-tau yang lain just nah singgah untuk bergambar.”
@madsyaddd??:hahahaah macam takdak tempat lain nak bergambar aduh sedih.”
Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima lebih 600,000 tontonan daripada warga TikTok.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Rossa Sudah Siapkan Surat Wasiat Kematian: “Supaya Keluarga Yang Masih Hidup…”

gempak
19/07/2024
11:55 MYT
Penyanyi Rossa mengaku sudah menyiapkan wasiat yang selalu diperbaharui buat seluruh ahli keluarganya yang terdekat.
Berita

Syarikat Ini Tolak Gaji RM60 Jika Lewat 5 Minit Sampai Ke Tempat Kerja!

gempak
19/07/2024
11:25 MYT
Seorang pekerja tempatan menyuarakan kekecewaan di media sosial terhadap sebuah syarikat yang mengenakan penalti sebanyak RM600 jika kakitangan lewat satu jam sampai ke tempat kerja.
Berita

Guru Pusat Jagaan Direman Seminggu Kerana Pukul Kanak-Kanak Autisme

gempak
19/07/2024
10:30 MYT
Seorang guru lelaki di sebuah pusat jagaan kanak-kanak direman selama seminggu selepas didakwa menendang dan memukul kanak-kanak autisme berusia 6 tahun.
Berita

Ini Antara Syarikat Luar Negara Yang Terjejas Disebabkan Gangguan IT Global

gempak
19/07/2024
10:16 MYT
Gangguan IT Global menggemparkan dunia ketika ini dan antara yang terjejas ialah syarikat penerbangan US, Delta Airlines dan United Airlines yang sudah menggantung penerbangan kerana masalah komunikasi.
Berita

Gangguan IT Global: Operasi Malaysia Airlines, AirAsia Dan MAHB Tidak Terjejas

gempak
19/07/2024
10:14 MYT
Perkhidmatan Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) tidak terjejas oleh gangguan IT global yang mengakibatkan sebahagian besar perjalanan tergendala di Eropah, Amerika Syarikat dan lapangan terbang Australia.