Laman Utama

Dedah Kru Produksi Tertekan Hingga Mahu Bunuh Diri, Nina Iskandar Kumpul Dana Dari Brunei

Syafiqah Jalal
30/06/2021
05:20 MYT
Pelakon Nina Iskandar akui terkesan dengan pandemic yang berlaku di seluruh negara apabila dia dan suami sehingga kini terkandas di Brunei dan tidak dapat pulang ke Malaysia.
Pun begitu, Nina memberitahu dia masih bersyukur kerana tinggal bersama keluarga di negeri kelahirannya.
“Apa yang terjadi, sedikit sebanyak memberi kesan kepada saya dan suami kerana tidak boleh kembali ke Malaysia dan bekerja seperti biasa.
“Namun kami sangat bersyukur kami berada di negara asal saya iatu Brunei Darussalam yang bebas dari wabak Covid-19. Syukur Alhamdulilah,” katanya.
Nina berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.
Dalam pada itu, Nina mendedahkan dia menerima khabar dari seorang kru produksi yang mengakui sedang tertekan kerana terkesan ketika waktu lockdown dan berniat mahu membunuh diri.
“Terbaru saya dengar khabar berita salah seorang daripada kru perfileman Malaysia memuat naik status berbaur seperti hendak membunuh diri, menyedihkan tapi inilah hakikatnya memang semua terkesan.
“Saya juga ada menerima mesej daripada individu belakang tabir yang memerlukan bantuan,” ceritanya lagi.
Justeru, Nina berhasrat untuk membantu kru produksi yang memerlukan dengan dana yang akan dilakukan bersama pengikut laman sosialnya tertutama yang berada di Brunei dan Malaysia.
“Dengan ini saya berhasart untuk membantu kru belakang tabir perfileman Malaysia yang memerlukan.
“Saya mengajak followers saya khasnya yang dari Brunei mari kita sama-saama bantu. Cukup seikhlas hati pun sudah memadai bagi meringankan beban mereka,” beritahunya.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Hilang Arah Selepas Ditamatkan Perkhidmatan Di Stesen Radio, Fizie Pernah Terfikir Nak Akhiri Nyawa Sendiri - “Aku Hampir Terjun, Nasib Baik Allah Hantar…”

gempak
19/07/2024
00:55 MYT
Penyampai radio Fizie tidak menyangka segala pengorbanan dan komitmen yang diberikan sepenuhnya kepada kerja selama 10 tahun tidak dihargai apabila dia diberhentikan serta merta di sebuah stesen radio pada Julai 2021.
Viral

Pilih Hotel Mewah Di Bangkok, Enggan Staf Bancuh Teh, Wanita Racun 5 Rakan Sebelum Bunuh Diri

gempak
18/07/2024
18:40 MYT
Seorang wanita berusia 56 tahun ditemui maut bersama lima rakan di bilik sebuah hotel mewah di Bangkok, Thailand dalam satu insiden yang menggemparkan.
Viral

Reman Pempengaruh Islamik Suami Isteri & Dua Individu Disambung 3 Hari!

gempak
14/07/2024
08:28 MYT
Empat individu termasuk pasangan suami isteri yang juga pempengaruh, yang ditahan 10 Julai lalu kerana disyaki terlibat penyelewengan derma, disambung reman empat hari pada Ahad.
Gaya Hidup

AirAsia Perkenal Nursing Cover Untuk Juruterbang & Kru Kabin Baru Jadi Ibu

gempak
18/05/2024
13:57 MYT
Sempena meraikan Hari Ibu, AirAsia mengumumkan penambahan kain penutup penyusuan kepada kit pakaian seragam juruterbang dan kru kabin yang baru bergelar ibu.
Viral

Bengang Dengan Kekasih, Influencer Bunuh Diri Sewaktu Bersiaran Secara Langsung

gempak
17/04/2024
15:54 MYT
Seorang influencer muda dari Indonesia, Meli Joker mengejutkan pengikutnya apabila melakukan aksi bunuh diri sewaktu bersiaran langsung di akaun Instagramnya beberapa hari lalu.