Pelakon Bront Palarae mencuri perhatian umum apabila berkongsi pengesahan sekuel filem seram Indonesia, Pengabdi Setan 2 Communion.

Menurut Bront atau nama sebenarnya Nasrul Suhaimin Saifuddin, 43, filem tersebut akan muncul di pawagam dalam tahun ini juga.

“Dia datang lagi. Segera. Tahun ini. Di bioskop (pawagam),” tulis Bront ringkas di ruangan kapsyen.

Ditulis dan diarahkan oleh sutradara terkenal Indonesia, Joko Anwar, dia menjangkakan filem kedua ini lebih hebat daripada filem pertama yang ditayangkan pada tahun 2017.

A post shared by Bront Palarae (@bront_palarae)


“Penonton sudah ada expectation mereka, Pengabdi Setan 2 harus lebih gila. Mudah-mudahan jadualnya aman,” kata produser filem, Sunil Samtani kepada CNN Indonesia.

Namun sehingga ke hari ini, Joko masih mengunci rapat tentang sinopsis filem sekuel ini dan barisan pelakon yang akan membintanginya.

Filem Pengabdi Setan yang dibuat semula daripada versi asalnya pada tahun 1980 ini menampilkan pelakon handalan Tara Basro, Bront Palarae, Ayu Laksmi, Endy Arfian, dan Muhammad Adhiyat.

Selain Bront, barisan aktor dan aktres yang lain turut memuat naik hantaran foto yang sama di Instagram masing-masing menandakan filem sekuel ini masih dibintangi pelakon yang sama.

Sementara itu di ruangan komen, ramai wargamaya sudah tidak sabar menantikan garapan seram yang pertama kalinya berjaya menjadi filem pecah panggung di Indonesia dan Malaysia.

“Tak sabar nak tengok Bapak dalam filem ni,” komen seorang wargamaya.

“Finally! Ini yang saya tunggu,” ujar seorang wargamaya.

“Yang dulu pun terngiang-ngiang bunyi loceng. Nope!” kata seorang wargamaya.

“Saya masih shock,” usik seorang wargamaya.

“Bapak akhirnya kembali lagi ke rumah ibu,” tulis seorang wargamaya.

“Haram betoi, dia mai yang nombor 2 pulakkk,” kata seorang wargamaya lagi.