Bintang Gegar Vaganza 4, Hazami, terkejut dan tidak menyangka sama sekali Elyana kini sedang berjuang dengan kanser kelenjar (lymphoma) tahap empat ketika masing-masing sedang rancak bertanding.

Kata Hazami, dia terkilan apabila Elyana yang dianggap seperti adik kandungnya menyembunyikan penyakit yang dideritai daripada pengetahuan semua.

"Memang saya marah. Saya marahkan Syura dan tanya dia kenapa sorok kisah Elyana daripada saya dan semua peserta lain?

"Saya juga sedih sebab dia individu yang rapat dengan saya dan sembunyikan perkara penting sebegini daripada pengetahuan saya.

"Tetapi, saya percaya Elyana ada sebab sendiri untuk berbuat sedemikian. Saya kagum dengan semangat dia dan akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dia," kata Hazami.

Bagaimanapun tambah Hazami, dia perasan tentang perubahan Elyana sejak mula GV4 apabila sering kelihatan lesu dan jarang makan.

"Saya selalu bertanya pada dia, kenapa nampak letih dan kenapa jarang makan?

"Tetapi, tahu-tahulah Elyana itu macam mana. Ada saja alasan dia dan banyak berdalih.

"Sampailah malam ini, dia mengejutkan semua orang dan saya sendiri," ujarnya sebak.

Elyana yang tersingkir pada konsert kelima GV4 malam tadi meruntun emosi ramai apabila mengumumkan dia merupakan salah seorang penghidap kanser kelenjar tahap empat dan menyeru pesakit kanser agar terus berjuang sebagaimana dia lakukan kini.

Elyana disahkan menghidap kanser itu selepas melahirkan anaknya, Cinta Sumayyah tujuh tahun lalu.

@elyanaofficial dan lagu Sepi. . Tonton sekarang di Astro Ria dan Ria HD atau secara online Gegar Vaganza LIVE+ di www.gegarvaganza.com.my . #BintangKembaliMenyengat #KasiUp1Kali

A post shared by Gegar Vaganza Official (@gegarvaganzaofficial) onGV4 bersiaran secara langsung dari Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, setiap Ahad, jam 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123).

Saksikan juga Kapsul Gegar Vaganza yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 10.55 malam.

Jika anda terlepas menonton konsert minggu pertama GV4 atau ingin menonton secara 'live streaming', klik ---> GegarVaganza

Dapatkan perkembangan terkini tentang GV4 hanya di laman sosial rasmi Instagram @gegarvaganzaofficial atau Facebook Astro Gempak atau di laman web www.gegarvaganza.com.my

Digi Star Of The Week

Anda juga jangan lepaskan peluang mengundi Digi Star Of The Week pada setiap minggu dan berpeluang memenangi sebuah telefon pintar jenis Huawei P10 Lite.

Kami kongsikan bagaimanakah caranya.

1. Anda perlu memuat turun dan mendaftar masuk aplikasi MyDigi di telefon pintar anda.

2. Klik MyDigi Rewards.

3. Pilih "Undi Pantas Digi 4G Plus untuk GegarVaganza 2017" pada bahagian Monthly Rewards.

4. Tekan butang Get Reward dan sahkan pilihan anda.

5. Klik MyRewards dan tebus kod undi.

6. Isikan kod undi anda diuntuk mendapatkan 3 undian ekstra bagi artis kegemaran anda.


Teks oleh: Amri Hassan