gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
  • Daftar
  • Daftar
gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
HIBURAN
Konsert Pertama Di Kuala Lumpur Selepas 16 Tahun, Dadali Umum Bakal Hasilkan Filem ‘Sebuah Kisah’
RANCANGAN
Raise The Star Malaysia: Rayme, Aril Eles Rampas Kembali Kedudukan The Five! Perjalanan Khalyn & Faysal Saad Terhenti Di Minggu Ketiga
SUKAN
500 Pelumba Cilik Serikan M8 Langkawi Runbike 2025, Saingan Antarabangsa Makin Sengit
  • Polisi Privasi
  • Terma Pengguna

Gempak | Hakcipta Terpelihara © 2025 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd 199201008561 (240064-A)

HIBURAN

“Dia Tak Tahu Ke Mummy Dia Pejuang Sabah…” – Anak Tak Mengaku Orang Sabah, Bella Astillah Mahu Bagi ‘Ceramah’

Umirah Halim
Umirah Halim
06/07/2025
13:55 MYT
Sponsor Banner
“Dia Tak Tahu Ke Mummy Dia Pejuang Sabah…” – Anak Tak Mengaku Orang Sabah, Bella Astillah Mahu Bagi ‘Ceramah’
Penyanyi dan pelakon, Bella Astillah berseloroh ‘membebel’ terhadap anak perempuannya, Ara Adreanna selepas kanak-kanak itu tidak mengaku berasal dari Sabah dan mendakwa dirinya sebagai ‘orang putih’.
Perkara itu diulas Bella ketika menjawab komen seorang pengikut semasa membuat siaran langsung (live) di media sosial.
@detec_cctv_of_bass hahaha ARA dah jadi urang putih🤣😂😂🤭🤭#beranikeranabenar💪 #foryoupage #syedsaddiq #bellaastilah #foryoupage❤️❤️ #fenomenabass @Bella Astillah ♬ bunyi asal - FeNoMeNa_'BA'SS'🕵️🙈
“Itu lah… tak mengaku orang Sabah, nak kena viral Ara ini. Mana boleh lupa.
“Kalau dia tahu la mummy dia ni duduk di KL sejak umur tujuh tahun, tapi masih cakap Sabah sampai hari ini. Betul-betul nak kena Ara ni.
“Ada video dia cakap dia bukan orang Sabah. Kena bagi ceramah ni baru dia tahu langit tinggi rendah. Dia tak tahu ke mummy dia ini pejuang Sabah,”katanya dengan nada bergurau.
Tambah pelakon drama Cinta Belum Tamat Tempoh itu lagi, dia bercadang untuk membuat siaran langsung bersama anaknya dan meminta Ara membuat permohonan maaf secara terbuka.
“Besok saya akan buat live dengan Ara, saya akan suruh dia buat permohonan maaf secara terbuka sebab dia memang orang Sabah.
“Dia jangan mengaku orang putih, dia tiada darah orang putih pun. Speaking tidak salah, tapi jangan sampai cakap bukan orang Sabah,” katanya lagi.
Sementara itu, rata-rata netizen terhibur dengan gelagat Bella dan Ara yang dianggap sekadar gurauan manja antara ibu dan anak.
“Ara Ara… jaga-jaga mummy ko marah sudah tu.
“Jangan marah Ara, dia budak lagi. Dia main-main saja tu. Jangan ambil hati, kesian dia.
“Over juga ni orang-orang dalam komen. Bella bergurau saja tu bah. Macam kamu pun tiada gurau marah-marah manja dengan anak. Stress juga kalau mau serius memanjang adoi,” komen beberapa netizen.
Terdahulu, tular satu video di mana adik Bella, penyanyi Didi Astillah bertanya kepada Ara, “Ara orang Sabah ke?”
Namun, Ara dengan yakin menjawab “Nope” sebelum mengangguk apabila Didi bergurau mengatakan dia kini “orang putih”.
Bagaimanapun, setakat artikel ini ditulis, Ara bagaimanapun telah membuat permohonan maaf secara terbuka menerusi satu sesi siaran langsung sambil dibimbing oleh ibunya Bella.
@meledakkkofficial2 Pemohonan Maaf Ara pada viewer.... 🥰🥰🥰 #bellaastillah #SyedSaddiq #radenraykal #storytime #bassteam ♬ suara asli - Rego Fvnky Rmx
Ara, 5, merupakan anak kedua Bella hasil perkahwinan terdahulunya bersama penyanyi dan pelakon Aliff Aziz. Pasangan itu turut dikurniakan seorang lagi cahaya mata lelaki, Ayden Adrean.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Advertisement
Advertisement