"Saya pegang tangan Yien," kata ringkas pelakon Diana Danielle kepada Gempak sambil menuding jari ke arah seorang wanita berambut pendek yang berada di tempat duduk pemandu.

Diana, 32, menjawab spekulasi mengenai foto yang dikongsi di Instagram baru-baru ini.

Pelakon Imaginur itu ditanya mengenai hal berkenaan sewaktu ditemui bergegas pulang selepas prosiding tuntutan hadanah di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, pada Isnin.

Terdahulu, Diana mengundang perhatian pengikut laman sosial selepas memuat naik fotonya sedang memegang tangan seseorang dengan berbaju tanpa lengan.

BACA: Tunjuk Gambar Sedang 'Dating', Diana Danielle Dikecam - "Jaga Iddah, Kita Ni Orang Islam"

Foto itu mendapat kecaman warga maya yang rata-rata berpendapat ibu kepada dua orang anak itu tidak menghormati tempoh iddah selepas bercerai dengan aktor Farid Kamil pada 10 Ogos lalu.

Semalam, Diana mendapat hak jagaan anak sepenuhnya terhadap dua orang anaknya, Muhammad, 10, dan Nur Aurora, 8 oleh hakim Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, Zulfikri Yasoa pada petang Isnin.

Terdahulu Farid melafazkan cerai talak satu di hadapan Hakim Syarie Syukran Yusof, menerusi Google Meet memandangkan pelakon filem Anwar itu tidak menghadirkan diri ke mahkamah.

Kontroversi rumah tangga pasangan ini timbul selepas Diana memfailkan perceraian di Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari pada 10 Mac lalu.