Penyanyi popular Dayang Nurfaizah dan Faizal Tahir mencetus tanda tanya peminat hiburan tanah air apabila kedua-duanya dilihat memuat naik posting yang sama di laman sosial Instagram (IG).

Dayang dan Faizal masing-masing memuat naik sebuah video dengan kapsyen yang sama iaitu “X Missing U” pada minggu lalu.

Menerusi video tersebut, kedua-dua figura muzik tempatan ini meluahkan tentang rasa hati dan perasaan masing-masing.

Posting tersebut yang pada mulanya mencetuskan tanda tanya terjawab apabila pengikut IG masing-masing dapat menghidu Dayang dan Faizal sedang menjalin kerjasama.

Gempak difahamkan, lagu yang menyatukan Ratu R&B dan Soul tanah air bersama Superman Malaysia itu akan dilancarkan dalam masa terdekat ini.

Sama-sama kita nantikan karya dari kedua-dua penyanyi tersohor ini.

x missing u

A post shared by FT (@faizal_tahir) onMeletup atau tidak hasilnya nanti, sama-sama kita nantikan…Namun, jika diikuti perkembangan Faizal Tahir, kita tidak boleh ketepikan hasil nukilan lagu lagu yang ciptaannya.

Hasil kerja sang arjuna serba boleh ini mampu melahirkan karya-karya muzik yang menjadi dan ‘hidup’.

Buktinya, semua lagu ciptaan beliau telah menjadi hit dan laris di pasaran tempatan. Faizal yang telah mencurahkan bakatnya hampir dua belas tahun dalam dunia seni telah menggondol banyak anugerah di dalam industri muzik di atas kegigihannya dalam membangunkan industri muzik tanah air.

X Missing U

A post shared by Dayang Nurfaizah (@dayangsayangkamu) onDayang Nurfaizah pula telah mewarnai industri seni selama 20 tahun sejak 1999.

Dayang Nurfaizah atau lebih mesra disapa sebagai Dayang ini berjaya mencuri hati peminat muzik dengan vokal serak-serak basah dan gemersik alunan nyanyiannya.

Walaupun perjalanan seni Dayang banyak turun naiknya namun dia berjaya menempatkan diri sebagai antara penyanyi wanita terbaik di Malaysia.

Baru melancarkan ‘Sebentar’ pada tahun 2019, Dayang membuktikan dirinya mampu mengukuhkan status sebagai penyanyi versatil dan masih kekal relevan mengikut pasaran muzik.