Sukan

EURO 2024: Patah Hidung, Mbappe Disaran Pakai Topeng Ninja Turtle

Gempak
18/06/2024
14:59 MYT
Penyerang Perancis, Kylian Mbappe, berseloroh di media sosial dengan menyatakan apakah jenis pelindung muka yang perlu digunakan selepas hidungnya patah.

Patah hidung

Mbappe dikejarkan ke hospital di Dusseldorf, Jerman, selepas ketika Perancis membuka kempen EURO 2024 dengan kemenangan 1-0, awal pagi tadi.
Aksi babak mengerikan itu terjadi susulan tandukannya terkena bahu salah seorang pertahanan Austria ketika minit akhir permainan menyebabkan pemain terbaru Real Madrid itu digantikan dengan pemain senior, Olivier Giroud.

"Hidungnya dalam keadaan tidak baik sama sekali," kata ketua jurulatih iaitu Didier Deschamps kepada pemberita.

Pada mulanya timbul kebimbangan bahawa bintang utama Les Bleus itu memerlukan pembedahan dan berdepan terlepas baki kempen kejohanan itu.

Tidak perlukan pembedahan lanjut

Namun Presiden Persekutuan Bola Sepak Perancis (FFF), Philippe Diallo, mendedahkan kakitangan perubatan pasukan itu memutuskan Mbappe tidak memerlukan pembedahan selepas pemeriksaan lanjutan dijalankan.
Penyerang Real Madrid itu meninggalkan hospital pada jam 1 pagi waktu tempatan dan kembali bersama pasukan untuk persediaan bertemu Belanda.
Dalam masa sama, ramai di media sosial yang menyarankan topeng Ninja Turtle paling sesuai untuk pemain yang baru dipancing Real Madrid itu.
Terdahulu, akibat daripada pelanggaran tersebut, Mbappe meronta kesakitan selepas disedari oleh penjaga gol Austria yang kemudiannya dirawat oleh pakar perubatan Perancis selain bajunya telah dipenuhi dengan kesan darah yang mengalir dari hidungnya.
Kredit foto: cbssports / The Telegraph
Sumber: STADIUM ASTRO
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Berita

Remaja Rebah Sebelum Tonton Perlawanan Bola Pernah Bergurau Akan Viral & Meninggal Dunia Pada Hari Jumaat

gempak
20/07/2024
12:25 MYT
Selain itu, Muhammad Danish Hakim juga pernah bergurau bahawa dia mungkin tidak akan hidup lagi sampai tahun depan dan seolah-olah dia tahu masanya akan tiba tidak lama lagi.
Berita

Remaja Rebah Meninggal Dunia Sebelum Tonton Perlawanan Kedah Lawan JDT

gempak
20/07/2024
04:55 MYT
Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Siti Nor Salawati Saad mengesahkan kejadian itu dan mengklasifikasikan kes itu sebagai mati mengejut.
Berita

Olimpik Paris: Perancis Dikutuk Gara-Gara Larang Atlet Wanita Berhijab

gempak
18/07/2024
15:55 MYT
Kumpulan hak asasi manusia menuduh Perancis 'hipokrasi diskriminasi' kerana enggan membenarkan atletnya memakai hijab semasa penyertaan mereka dalam Sukan Olimpik Paris hujung bulan ini.
Sukan

Ikuti Perjuangan & Misi Emas Negara Di Olimpik Paris 2024 Di Semua Platfom Astro! Setiap Aksi, Tak Kira Masa Atau Di Mana Jua

gempak
17/07/2024
07:11 MYT
Bagi meraikan kegemilangan atlit negara di pentas dunia, Astro dengan bangganya akan membawakan 18 saluran khas buat semua pelanggan Astro dalam definisi tinggi (HD).
Sukan

“Menang RM4.7 Juta Saya Nak Simpan Dalam ASB, Beli Rumah,” - Sekyss Syukur Pasukan Jadi Juara Dunia MLBB

gempak
15/07/2024
20:55 MYT
Pemain Mobile Legend Bang Bang (MLBB) yang mewakili Yoodo Selangor Red Giants (SRG), Sekyss berkongsi perancangannya dan juga pasukan selepas menjadi juara dunia bagi kejohanan MLBB MSC 2024, pada Ahad.