Kini giliran filem The Experts terbitan Astro Shaw dengan kerjasama ZAK Capital dan TGV Pictures mengungguli carta kutipan filem tempatan dengan meraih kutipan RM5 juta dalam tempoh empat hari tayangan rasmi di pawagam seluruh negara.

Kutipan RM5 Juta!

Filem yang memaparkan kisah lima beradik merancang satu rompakan terbesar ini bukan sahaja memberi nilai hiburan semata-mata tetapi turut menyelitkan mesej pengajaran kepada penonton, seperti hubungan kekeluargaan dan kesan daripada sesuatu tindakan.

Sementara itu, antara babak yang menjadi tumpuan adalah adegan Keyrol (Syafiq Kyle), Emma (Mimi Lana), Amer (Remy Ishak) dan Lan (Ray Dapdap) ketika makan malam.

Rata-rata penonton merasakan babak tersebut amat dekat dengan mereka dan bersetuju karakter adik-beradik tersebut memang wujud.

Penerbit Eksekutif ‘The Experts’ yang juga Ketua Astro Shaw, Raja Jastina Raja Arshad, mengucapkan terima kasih kepada penonton yang berterusan menyokong filem The Experts.

“Terima kasih kepada semua penonton yang terus menyokong filem The Experts dan sekali gus percayakan filem tempatan.

“Kami dapati penonton sudah mula ulang tonton filem aksi heist ini dan antaranya peminat naskhah tempatan, Chee Chi Wai yang telah menonton filem The Experts sebanyak 9 kali di pawagam sejak ia ditayangkan.

“Memandangkan cuti sekolah telah bermula, kami menyarankan mereka untuk menonton beramai-ramai dengan bimbingan dewasa kerana filem ini bukan hiburan semata-mata tetapi banyak mesej pengajaran yang ingin disampaikan,” ujarnya.

‘The Experts’ diarahkan oleh pengarah Andre Chiew dan Nizam Shah serta menonjolkan persembahan mantap pelakon-pelakon hebat tanah air, seperti Dato Aaron Aziz, Syafiq Kyle, Mimi Lana, Remy Ishak, Ray Dapdap, Maya Karin, Tony Eusoff, Wan Hanafi Su, Jay Iswazir, Douglas Lim dan Michael Ang.

BERITA TRENDING: Peminat Cipta Rekod Menonton The Experts 9 Kali Di Pawagam Dalam Tempoh 4 Hari!

‘The Experts’ menyaksikan sebuah keluarga iaitu lima adik beradik yang telah lama meninggalkan kegiatan merompak, kembali berkumpul kerana satu ugutan. Mereka mendapat arahan daripada gangster paling merbahaya untuk melakukan satu lagi rompakan terbesar berisiko tinggi.

Dalam pada itu, mereka masih dibayangi dendam lama daripada tragedi keluarga serta sejarah kejahatan lampau. Bagaimana mereka harus berdepan musuh dan melindungi keluarga?

Adakah misi rompakan ini akan menjadi kali terakhir untuk lima adik beradik ini bersama?

Gunakan #TheExpertsMovie #BePartOfTheExperts #SatuRompakanTerbesar di media sosial anda. Ikuti perkembangan terbaru dan info-info menarik filem The Experts di akaun media sosial Astro Shaw menerusi platform Instagram, X, Facebook, TikTok dan YouTube.