Atlet paralimpik negara, Muhammad Ziyad Zolkefli menerima hadiah paling bermakna sejurus pulang ke tanah air selepas menyelesaikan tanggungjawabnya berjuang demi negara di Sukan Para ASEAN, Solo, Indonesia.

Menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagram miliknya, Ziyad menyatakan rasa syukur selepas isterinya, Zafirah Nasir selamat melahirkan cahaya mata ketiga mereka.

Ziyad juga mengakui rasa gemuruh sewaktu diberi peluang untuk menyambut sendiri kelahiran anaknya dengan bantuan doktor.

“Alhamdulillah, pengalaman ini yang paling berharga dalam seumur hidup. Dapat menyambut anak sendiri kalau nak diceritakan memang sangat gemuruh.

“Tapi di sisi saya ada seorang doktor professional yang selalu menjaga saya. Terima kasih memberikan pengalaman yang tak dapat di tukar ganti,” tulisnya.

A post shared by muhammad ziyad zolkefli (@ziyadzolkefli)

Menerusi hantaran lain, Ziyad juga turut berkongsi momen manis dengan memuat naik beberapa foto wajah anak ketiganya.

“Anak tunggu ayah pulang dari para asean Solo, Indonesia tetap tunggu ayah balik juga baru keluar. Diberikan kesempatan untuk berada di sini yang tersayang @zafira_nasir dan terima kasih doktor Khamsiah memberikan pegalaman yang berharga,” coretnya.

A post shared by muhammad ziyad zolkefli (@ziyadzolkefli)

Terdahulu, Ziyad dan Zafira mendirikan rumah tangga pada November 2016 dan hasil perkahwinan itu pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata, Zuhayra Zafra,5 dan Thariq Zavier, 3.