Konsert minggu pertama Gegar Vaganza musim keenam (GV2019) membuka tirai dengan persembahan hebat kesemua bintang yang bertanding.

Bertemakan Lagu Ke Artis, 13 bintang GV2019 menyampaikan lagu hit nyanyian asal mereka yang semestinya dinantikan oleh penonton.

Konsert minggu pertama menyaksikan Naqiu Boboy yang mempersembahkan lagu Episod Cinta dipilih sebagai penerima Artis Cili Padi Paling Power.

Anugerah tersebut diberikan kepada bintang paling menyerlah dan persembahan terbaik hasil pilihan juri.

Pemenang menerima hadiah istimewa berupa RM3,000 dan bekalan produk Adabi bernilai RM500.

Malam tadi, kesemua bintang GV2019 memberikan saingan sengit hingga membuatkan juri tetap Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang serta juri jemputan, Ella sukar untuk menentukan siapa yang layak berada di kedudukan pertama.

Di bawah merupakan kedudukan peserta berdasarkan format pemarkahan 100% oleh juri profesional dan komen-komen yang telah diberikan:

1. Jatt Ali - Cahaya Aidilfitri & Khayalan (84.67%)

Ramli MS: 63 tahun tapi boleh nyanyi macam ni.2. Hady Mirza - Angkasa (74.33%)

Ramli MS: Last chorus fantastic! Sangat tinggi dan susah nak nyanyi.

Hetty Koes Endang: Tempo, feeling, klimaksnya kamu dapat!3. Wann - Bossanova (74.33%)

Ella: Anda menjiwainya dengan bagus, saya sukakan suara anda. Suara best, manjanya, seksinya!

Hetty: Hati-hati artikulasi kurang jelas. Itu ciri khas anda. Terlalu banyak 'ahak ahak'!4. One Nation Emcees - Anak Kampung (73.67%)

Hetty Koes Endang: Perbezaan group dan solo lagi susah sebab masing-masing harus ada karakter tersendiri sehingga pakej itu jadi luar biasa. Bahagian solo benar-benar menghiburkan!5. Sham Visa - Dalam Gerimis (73.33%)

Hetty Koes Endang: Nada tinggi kamu okey cuma nada rendah perlu berlatih lagi. Agak kurang tapi bukan 'flat'.

Ella: Charming!6. Roy - Ratnaku (66.33%)

Ella: Saya suka, tak ada apa yang berubah!7. Nurfatima - Selembut Sutera (62.33%)

Ramli MS: Persembahan ini tak cukup, saya tahu kamu. Tak perlu simpan-simpan.

Hetty Koes Endang: Sebagai penyanyi, ia sama seperti sedang bercerita. Tetapi masih ada bahagian yang 'flat'. Berlatih lagi!8. Naqiu Boboy - Episod Cinta (61%)

Ella: Saya suka penampilan anda, tahniah anda dapat mendalami lagu ini.

Hetty Koes Endang: Saya lebih suka kalau kamu pegang 'stand mic', auranya di situ. Ia sebahagian daripada persembahan pentas.9. Ameer Sofazr - Janjiku (59%)

Ramli MS: Masih banyak stage fright, anda sepatutnya lebih relaks. Harap minggu depan anda lebih bersedia, saya perlukan tahap yang lebih baik dan saya yakin anda boleh lakukannya.10. Feeza - Ungkapan Kata Bernafas Cinta (56.67%)

Ramli MS: Nyanyian anda ke belakang, kalau buang myzik it's fine. Kena dengar, kalau lambat kena kejar! Bila nyanyi tak peka tempo.11. Kool - Bebas (55.33%)

Ella: Persembahan masih paras yang baik. Kawalan pentas yang bagus dan tenaga yang solid. Saya terhibur!12. Noorshila Amin - Rambu Ramba (54%)

Hetty Koes Endang: Karakter vokal mantap. Kalian sudah biasa menyanyi tetapi mesti menjaga tempo, 'feeling' dan klimaks.13. Mazleela - Tabah (46.67%)

Hetty Koes Endang: Karakter vokal bagus, tempo aman, tapi banyak sekali 'flat'. Mudah-mudahan sering berlatih supaya nadanya bagus.GV2019 bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA Shah Alam setiap Ahad, jam 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123).

Jika anda terlepas menonton konsert minggu pertama GV2019 atau ingin menonton secara 'live streaming', klik ---> GegarVaganza

Dapatkan perkembangan terkini tentang GV2019 hanya di laman sosial rasmi Instagram @gegarvaganzaofficial atau Facebook Astro Gempak atau di laman web www.gempak.com/gegarvaganza.

GV2019 ditaja oleh pengeluar rangkaian susu segar dan produk tenusu Farm Fresh Malaysia.

Produk yogurt Farm Fresh Malaysia diperkaya dengan probiotik untuk kesihatan usus dan penghadaman serta mengelakkan masalah osteoperosis.