HIBURAN
Ibu Bapa Fatimah ‘Family The UK’ Menangis, Muncul Benjolan Lagi Pada Anak - “Lagi Besar Dari Yang Pertama…”
Ibu kepada personaliti cilik, Fatimah Omar Mukhlis iaitu Nor Ashila Mahamed Ismail berkongsi mengenai keadaan terkini anaknya.
Menerusi perkongsian di akaun TikTok, dengan beratnya, Ashila memaklumkan bahawa ada benjolan baharu pada Fatimah.
“Malam tadi, saya sedang mengaji Al-Quran bersama-sama dengan ayah & @Mukhtar Omar Mukhlis kemudian Fatimah datang kepada saya dengan wajah yang cemas.
“Mukanya pucat dan dia hampir menangis apabila dia perlahan-lahan menunjukkan sesuatu kepada saya...satu lagi ketulan baru! Dan ketulan kedua ini jauh lebih besar daripada yang pertama.
“Ketika saat itu, saya berusaha keras untuk mengawal ekspresi muka saya supaya saya dapat membantu dia berasa lebih tenang dan tenang.
“Saya memberitahunya supaya jangan risau dan mengingatkannya bahawa kami pernah melalui perkara ini sebelum ini. InshaAllah kali ni kita boleh uruskan lebih baik dari lepas,” tulisnya.
Dalam pada itu, Ashila turut mendedahkan dia dan suami, Mukhtar Omar Mukhlis gagal menahan air mata selepas mengetahui berita tersebut.
“Saya berasa sangat letih. Seperti dunia telah mengeringkan saya, suami menghulurkan tangan untuk memegang tangan saya. Dan kesunyian akhirnya pecah apabila air mata mengalir di wajah kami berdua.
“Kami menangis dan menangis dan menangis. Sudah lama sejak kali terakhir kami berdua menangis. Kami hanya perlu melepaskan rasa berat di hati kami,” ujarnya.
Sementara itu, Ashila memohon doa daripada orang ramai supaya segala urusannya dan keluarga dipermudahkan.
“Memandangkan kita kini menghampiri 10 hari terakhir Ramadhan dan dengan hari raya yang semakin hampir...kita tidak dapat menahan rasa cemas.
“Keluarga kami belum betul-betul dapat mengatasi semua pengalaman traumatik yang terpaksa kami alami tahun lepas...dan kini tepat setahun kemudian, kitaran yang sama berulang lagi.
“Kami berharap dan berdoa agar kita dapat sampai ke penghujung Ramadhan dan menyambut hari raya bersama-sama di rumah tahun ini dan bukannya di hospital. Itu sahaja Ya Rabb. Itu sahaja buat masa ini,” tulisnya lagi.
Terdahulu, Fatimah pernah dimasukkan ke hospital sejak Mac 2024 dan pernah mengikuti prosedur pembedahan biopsi.
Ibunya, Nor Ashila Mahamed Ismail bagaimanapun berkongsi keadaan Fatimah yang semakin pulih selepas pembedahan tersebut.
Fatimah, anak kedua daripada tiga beradik pernah tular dan meraih populariti di media sosial sejak di usia kecil, kerana tidak melupakan bahasa Melayu walaupun membesar di perantauan.