Konsert separuh GegarVaganza 4 (GV4) yang bertemakan ‘Goyang Kaki Goyang Tangan & Runut Bunyi’ menyaksikan hanya enam bintang berjaya ke minggu akhir, Ahad depan.

Minggu ini Hazami telah menduduki tempat pertama dengan markah sebanyak 70.55%.

Bagaimanapun nasib tidak menyebelahi Syura apabila diumumkan sebagai bintang keenam yang tersingkir dengan jumlah markah sebanyak 58.10%.

Lima bintang lain yang berjaya memasuki peringkat akhir adalah Aishah, Tia Jinbara, Lan, Firman Siagian dan Liza Hanim.

Kesemua bintang diadili oleh juri tetap Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang serta juri jemputan, Datuk Wah Idris dan Datuk Ahmad Tarmimi Siregar.

Bagaimanapun, pasti ramai yang ingin tahu kedudukan penuh konsert separuh akhir GV4 yang berlangsung di Dewan Sri Putra Bukit Jalil, sebentar tadi (malam Ahad).

Di bawah merupakan markah yang berjaya diperolehi oleh tujuh bintang mengikut susunan markah paling tinggi:

1. Hazami: 70.55%

2. Aishah: 69.95%

3. Firman: 69.50%

4. Tia Jinbara: 69.35%

5. Liza Hanim: 68.85%

6. Lan: 66.40%

7. Syura: 58.10%


Sementara itu, Aishah yang mempersembahkan lagu ‘Keranamu Kekasih’ dan 'River Deep Mountain High' dipilih sebagai penerima Anugerah Gelora Vida Vaganza bagi kategori Lagu Paling Kau Ingat.

Konsert akhir GV4 bakal bersiaran secara langsung dari Pinewood Iskandar Malaysia Studios, Johor Bahru, Johor pada Ahad depan (17 Disember 2017), jam 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123).

Saksikan juga Kapsul Gegar Vaganza yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 10.55 malam.

Jika anda terlepas menonton konsert minggu pertama GV4 atau ingin menonton secara 'live streaming', klik ---> GegarVaganza

Dapatkan perkembangan terkini tentang GV4 hanya di laman sosial rasmi Instagram @gegarvaganzaofficial atau Facebook Astro Gempak atau di laman web www.gegarvaganza.com.my

Sementara itu, tiket untuk konsert akhir GV4 boleh dibeli secara online di www.ticketpro.com.my. Utk sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi Ticketpro Hotline di 03-7880 7999.

Digi Star Of The Week

Anda juga jangan lepaskan peluang mengundi Digi Star Of The Week pada setiap minggu dan berpeluang memenangi sebuah telefon pintar jenis Huawei P10 Lite.

Kami kongsikan bagaimanakah caranya.

1. Anda perlu memuat turun dan mendaftar masuk aplikasi MyDigi di telefon pintar anda.

2. Klik MyDigi Rewards.

3. Pilih "Undi Pantas Digi 4G Plus untuk GegarVaganza 2017" pada bahagian Monthly Rewards.

4. Tekan butang Get Reward dan sahkan pilihan anda.

5. Klik MyRewards dan tebus kod undi.

6. Isikan kod undi anda diuntuk mendapatkan 3 undian ekstra bagi artis kegemaran anda.


Teks oleh: Amri Hassan