Bekas madu Izreen Azminda iaitu Intan Liana Saleh akui belum terbuka hati untuk memaafkan aktres itu walaupun mereka sudah dipertemukan dalam program Melodi Raya, baru-baru ini.

Menurut pemahaman Intan, kehadiran dia ke rakaman segmen Buang Yang Keruh Ambil Yang Jernih itu sekadar sebagai jemputan bukan untuk ditemubual.

"Ingin dijelaskan sebelum bersetuju saya juga ada bertanya kepada pihak Melodi adakah akan berlaku sesi bermaafan, kerana seandainya ada saya belum bersedia untuk itu. Dan, saya diberitahu tidak akan ada sesi terbabit (bermaafan) dan sekadar datang sebagai jemputan.

"Sebagai orang biasa yang bukan berada dalam dunia hiburan, pemahaman saya adalah sekadar jemputan sahaja dan bukan untuk ditemubual. Tapi, apabila ia berlaku, saya jadi canggung di atas pentas serta di hadapan kamera kerana tidak bersedia," katanya kepada Harian Metro.

Tambahnya, dia perlu memberi penjelasan mengenai reaksi 'canggung' yang ketara di wajahnya dalam program tersebut selepas menjadi bahan warganet.

Katanya, situasi dan set telah diubah di lokasi rakaman kerana perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

"Sebenarnya, keadaan berubah di lokasi rakaman. Saya dimaklumkan perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan, maka set berubah dan saya diminta untuk ditemubual bersama-sama Izreen bagi segmen itu.

"Apapun, perkara ini pada saya sepatutnya tidak perlu disensasikan mahupun dijadikan ruangan hiburan media kerana ia melibatkan hati dan perasaan. Saya pun bukanlah selebriti untuk dijadikan bahan topik, dan biarlah masa yang memulihkan segalanya.

"Buat masa sekarang, biarlah keadaan berjalan seperti sediakala yang mana masing-masing dengan kehidupan masing-masing. Itu lebih baik untuk kedua-dua belah pihak.

"Tak perlulah lagi mengaitkan atau mencalarkan nama sesiapapun dengan merujuk hal ini pada masa hadapan," katanya lagi.

Terdahulu, menerusi program raya itu, Izreen mendedahkan dia sudah meminta maaf sebanyak tiga kali kepada Intan.

BACA: Izreen Azminda Minta Maaf Pasal Ude, Intan Saleh; Mana Mungkin Boleh Melupakan ..."

Intan adalah bekas isteri kepada pemuzik bebas, Ude Wahid atau nama sebenarnya, Muhammad Radzi Abdul Wahid yang kini suami, Izreen.

Intan dan Ude bernikah pada 1 Mac 2013, sebelum bercerai talak satu pada 22 Mac 2018. Pasangan ini bercerai selepas Ude mengahwini Izreen pada 8 Ogos 2017 pada sebuah majlis tertutup.

Hasil perkongsian hidup Intan dan Ude, mereka dikurniakan dua cahaya mata lelaki, Arish Muqri, 7, dan Ariq Muqri, 4.


Sumber: Harian Metro