Pelakon Riena Diana tampil menjelaskan mengenai artikel yang mengeluarkan kenyataannya mengatakan dia bersedia melakukan babak ranjang dalam sesebuah karya.

Riena menegaskan dia hanya akan melakonkan babak tersebut sekiranya diminta oleh pengarah dan skrip namun ia haruslah tidak keterlaluan.

“Korang memang suka baca tak sampai habis kan. Lepas artikel itu keluar banyak yang DM saya, ‘ouh Riena suka ranjang macam mana’, sick comment, sick DM.

“Soalannya, Riena bersedia tak kalau dapat babak macam itu dan saya cakap, saya akan buat kalau skrip dan pengarah suruh tapi tidak keterlaluan. Kena ingat kita di negara Islam.

“Tak kan la akan ada aksi macam itu, kita semua tahu pernah ada aksi macam itu sehingga viral sampai tak boleh keluar TV. Jadi, tak mungkin la akan ada pun,” jelasnya.

Malah Riena juga memberitahu dia masih menjaga batas dalam melakukan sebarang aksi kerana mempunyai keluarga dan ibu bapa yang menonton lakonannya.

Riena turut memberitahu dia sudah memadam semua gambarnya di Instagram kerana terkilan dengan tindakan netizen yang meninggalkan komen tanpa membaca sepenuhnya artikel.

“Saya ada beritahu, saya ada ibu bapa dan keluarga yang masih lagi tengok drama-drama saya. Tak kan la saya nak malukan ibu bapa saya dengan buat benda-benda macam itu.

“Soal gambar, kalau nak letak gambar saya macam itu (seksi) itu normal la kan. Sebab dah memang kerja nak tarik crowd. Patutnya korang (netizen) lebihkan baca.

“Memang aku merajuk dengan korang! Yang komen itu, saya nak merajuk, tak nak kawan… aku padam semua gambar-gambar dengan Instagram. Tak payah dah tengok gambar saya, tak nak post dah apa-apa,” tegasnya.

BACA SINI: Pertama Kali Lakukan Adegan Atas Ranjang, Atiqah Hasiholan - “Saya & Pelakon Lelaki Itu Telah…”