Muzik video lagu Monalisa nyanyian penyanyi Ryan Deedat mencuri tumpuan warganet selepas terdapat pihak yang mendakwa terlihat kelibat lembaga putih dalam klip video berkenaan.

Perkara itu hanya disedari seorang pengguna, Mohd. Izwandy yang memaklumkan hal tersebut di ruangan komen selepas kira-kira seminggu video berkenaan dimuat naik di Youtube.

"Maaf ternampak ada lembaga putih di belakang bila babak akhir ketika Monalisa acukan pistol, korang nampak tak?," tulisnya.Ekoran komen tersebut, rata-rata netizen cuba meneliti semula kemunculan lembaga yang dimaksudkannya itu.

Nah! Ternyata kelihatan satu objek putih yang tidak dikenal pasti muncul pada minit 3:20.Bahkan, ramai yang mula mendakwa kemungkinan objek tersebut merupakan lembaga yang dikenali sebagai pocong.

Begitupun, Ryan ketika dihubungi Gempak memberitahu bahawa dia sendiri hanya menyedari hal tersebut selepas perkara berkenaan menjadi perbualan dalam kalangan netizen.

"Pada mulanya, saya dan pihak pengurusa tak sedar pun ada penampakan sosok hantu. Bila dah seminggu keluar tiba tiba ada komen di YouTube menyatakan ada penampakan.

"Baru kami semua sedar ada kehadiran lembaga yang tak dijemput. Dari situ kami mula fikir balik, mungkin kami salah tapi bila semak dengan kawan-kawan semua kata mereka nampak benda yang sama. Itu yg membuatkan kami tertanya-tanya apakah lembaga tersebut," ceritanya.

Menurut Ryan, penggambaran muzik video tersebut dilakukan di Puchong, Selangor pada waktu malam.

Ketika penggambaran, seramai tujuh orang kru berada di lokasi yang dirakam di sebuah deretan premis kedai.

"Masa kami shooting tak nafikan memang ada rasa seram sejuk dekat kawasan tu. Cuma, saya dan team memang tak endahkan dan tak nak ada fikiran negatif sebab kami memang nak selesaikan tugasan kami.

"Tak sangka pula ada kehadiran makhluk yang tak diundang di situ," katanya.

Terdahulu, muzik video tersebut diterbitkan pada 21 September lalu.

Sebelum ini Ryan yang dikenali dengan muzik berentak raggaeton itu pernah muncul dengan single berjudul Salimah bergandingan bersama penyanyi Allahyarham Sandra Dianne.