Penonton yang telah menyaksikan filem 35mm memberikan respons positif terhadap karya kedua arahan Syahmi Sazli itu.

Menerusi komen-komen yang ditinggalkan di Instagram, ada yang memuji gaya pertuturan dialog dalam filem berkenaan yang dikatakan mudah difaham kerana tidak menggunakan dialek Kelantan sepenuhnya.

“Bagi saya 4/5 memang best. Filem kali ini saya mudah paham sebab dia bukan 100 peratus semua cakap kelantan… pertuturan jelas.

“Tapi kenapa buat Yoe nangis masa jumpa mak ayah dia sebab saya pun ikut nangis. Lepas tu memang mengamit kenangan masa kecik. Good job!” komen seorang penonton.

35mm mengisahkan tentang tiga sahabat, Syahmi, Asif, Yoe yang terperangkap dalam penggambaran ke beberapa zaman berlainan selepas membeli sebuah kamera antik. Antara zaman yang dilewati adalah pada tahun Dinasti Cina, zaman jajahan Jepun, pemerintahan British.

Setiap era yang dilewati pasti mempunyai cabaran yang perlu mereka hadapi bagi meloloskan diri. Apabila mereka berada di tahun 1997, Yoe merasa hiba kerana buat pertama kali berjumpa ibu bapanya. Namun mereka perlu kembali di tahun 2020 walau apa cara sekalipun.

Jangan lepaskan peluang untuk melanggan 35mm Di Pawagam Rumah Anda, Astro First bermula 21 Jun 2022. Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand.

Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam (2 hari) secara berulang-ulang. Ikuti info dan klip-klip menarik tentang filem ini menerusi akaun Instagram, Facebook, Twitter Astro Shaw dan Astro Gempak.


Nak tonton banyak lagi movie menarik? Terus jer ke pawagam rumah anda, Astro First di saluran 480 untuk lebih banyak filem hebat! Macam-macam movie ada!