Pelakon Ezzaty Abdullah tidak menyangka boleh melakonkan watak aksi dengan bersilat meskipun dia tidak pernah mempunyai pengalaman dalam sukan tersebut.

Menurut Ezzaty watak Fika yang dibawakan dalam drama The Maid adalah satu pengalaman yang mencabar sebagai seorang pelakon.

“Fika ni seorang yang kasar dan suka aktiviti lasak dan sebetulnya ia berlawanan dengan diri saya sendiri.

“Tapi saya berjaya mencabar diri saya membawakan watak ini. Saya akui pakaiannya tak jauh beza dengan diri saya cuma dalaman diri seorang Fika memang sangat lain.

“Saya tak tahu bersilat tetapi sewaktu saya kecil saya pernah masuk kelas tarian. Apa yang saya nak katakan di sini, seni silat juga ada ‘bunga’ sama seperti menari juga.

“Jadi ia memudahkan saya sedikit malah kami juga ada training dulu sebelum penggambaran supaya di dalam kamera babak aksi itu nampak lebih cantik,” katanya kepada Astro Gempak.

The Maid merupakan drama komedi thriller yang ditayangkan setiap hari Rabu, pada jam 9.30 malam di Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104).

Tambah Ezzaty lagi, dia berharap akan terima lebih banyak tawaran watak aksi selepas ini.

“Saya jadi jatuh cinta dengan babak berlawan dan aksi sebab ia sesuatu yang baru dan menarik untuk saya kembangkan lagi.

“Saya harap akan terima lebih banyak watak aksi selepas ini,” katanya lagi.

Jika anda terlepas untuk menonton epsiod terdahulu, anda juga boleh strim di Astro Go dan On Demand dan buat carian The Maid.

The Maid menampilkan pelakon-pelakon hebat seperti Norman Hakim ,Mira Filzah, Sherry Al Hadad, Datin Paduka Eina Azman, Ezzaty Abdullah, Zarina Zainoordin, Ieda Moin, Nadya Shahera, pengacara Gempak TV iaitu Isha Norsham dan Siti Khadijah.

The Maid mengisahkan seorang lelaki bernama Jayden seorang penulis novel yang popular. Di mata masyarakat, Jayden dan empat isterinya hidup dengan penuh harmoni dan kasih sayang tetapi sebenarnya tidak. Setiap daripada mereka membenci antara satu sama lain dan hanya berpura-pura bahagia.

Bagaimana pun, hanya pembantu rumah mereka sahaja tahu cerita sebenarnya. Konflik timbul bermula dengan kematian isteri keempat Jay iaitu Elisa lakonan Mira Filzah. Elisa dijumpai mati ketika Jay dan isteri-isterinya mengadakan makan malam dan ketiga-tiga isteri Jay yang lain merupakan suspek pembunuhan.

Penyiasatan bermula dan rahsia demi rahsia milik isteri Jay telah dibongkar. Situasi menjadi lebih misteri apabila Citra lakonan Siti Khadijah Halim muncul sebagai pembantu rumah yang baru.

Siapakah dalang disebalik kematian Elisa? Semuanya bakal dibongkar dalam drama bersiri THE MAID setiap Rabu, jam 9.30 malam di Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104). Anda juga boleh strim di Astro Go dan On Demand