Laman Utama

Kongsi Tips Malam Pertama Sambil Promosi Produk, Aliff Syukri Undang Rasa Kurang Senang Netizen

Izwan Isa
15/03/2022
01:50 MYT
Umum mengetahui, usahawan popular, Datuk Aliff Syukri merupakan seorang usahawan yang kerap memasarkan pelbagai produk.
Baik produk kecantikan mahupun makanan, Aliff Syukri sering dilihat mempromosikan produk-produknya menerusi platform sosial media.
Begitupun, baru-baru ini, tindakan Aliff Syukri mempromosikan produk khas untuk lelaki menyorot kritikan netizen apabila usahawan berkenaan memberikan panduan malam pertama secara terang-terangan.
Aliff Syukri, tampil dengan tidak berbaju dan hanya menyangkut sehelai tuala sahaja di leher berkongsi tips berkenaan sambil menyarankan pengikut mencuba produk yang dikeluarkannya.
“Tips malam pertama untuk pasangan baru berkahwin tag pasangan anda... Siapa setuju sila komen di bawah,” tulisnya ringkas di ruangan kapsyen.
Melihat pada ruangan komen, ada yang mempersoalkan sebab utama Aliff Syukri berkongsi kandungan seperti itu di laman sosialnya.
“Done unfollow, macam takda faedah,” tulis seorang netizen.
“Jijik,” seorang lagi netizen meninggalkan komen pada video berkenaan.
Dalam pada itu, ada juga yang menyarankan agar Aliff Syukri mengenakan baju ketika merakamkan video.
“Pakai baju lah geli aku,” komen pengikutnya.
Selain itu, ada juga yang tidak kisah dengan kandungan yang dikongsikan oleh Aliff Syukri dan menganggap ia sebagai satu bentuk ‘pelajaran’.
“Education. Kalau mindset kotor ya fikir tak elok. Kalau jenis open minded ya fikir ni education. Ok?,” kongsinya.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Bekas Pembantu Peribadi Aliff Syukri Tak Mampu Upah Peguam - "Saya Tak Ada Wang Ringgit, Tapi Saya Ada Allah"

gempak
26/06/2024
00:45 MYT
Bekas pembantu kepada usahawan selebriti terkenal Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Melati Abdul Ghani akan meneruskan perjuangan biarpun tanpa bantuan peguam.
Viral

Masih Degil & Ego, Aliff Syukri Enggan Beri Peluang Lagi Pada Bekas Pembantu Peribadi - "Sekarang Baru Sedar Langit Tinggi Atau Rendah"

gempak
25/06/2024
09:11 MYT
Baru sahaja menang kes saman fitnah terhadap bekas pembantu peribadinya, Melati Abdul Ghani, usahawan kontroversi, Datuk Seri Aliff Syukri kali ini memuat naik hantaran meluahkan perasaannya berhubung permasalahan itu.
Viral

Jijik! Wanita Dedah Taska 'Pengotor', Kongsi Satu Tuala Untuk Semua Budak - "Kain Buai Bau Hancing"

gempak
23/06/2024
02:55 MYT
Seorang wanita mendakwa sebuah taska di Sungai Buloh, Selangor tidak mengekalkan kebersihan selain turut mengabaikan keselamatan kanak-kanak asuhan di situ.
Hiburan

Jual Durian RM8 Sekilo, Netizen Puji Sikap Pemurah Aliff Syukri! - "Perangai Walau Kadang Mak Sendiri Tak Boleh Faham, Tapi Dia Bersedekah"

gempak
19/06/2024
13:55 MYT
Usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri menerima pujian netizen apabila dirinya menjual durian dengan harga hanya RM8 sekilogram.
Viral

Saran Angkat Call Boss Luar Waktu Kerja, Ramai Tak Setuju Dengan Aliff Syukri - “Kena Ingat, Pekerja Pun Nak Juga Waktu Rehat”

gempak
16/06/2024
08:00 MYT
Saranan usahawan kontroversi, Datuk Aliff Syukri berkenaan pekerja harus sentiasa bersedia menerima panggilan daripada majikan ketika di luar waktu bekerja nampaknya tidak dipersetujui netizen.