Hiburan

Konsert Jelajah, Estranged Pilih Kilang Bateri

Fiza Kamarudin
08/12/2016
08:28 MYT
Kumpulan Estranged telah memilih Kilang Bateri, Johor Bahru sebagai destinasi pertama konsert jelajah berjudul Konsert Estranged Sepenuhnya Vol 1, pada 3 Februari 2017.
Vokalisnya, Rich atau nama sebenarnya Richael Lawrence Gimbang, 34, berkata, konsert ini diadakan untuk menghargai para peminat yang telah banyak menyokong Estranged selama ini.
“Sebelum ini konsert jelajah kampus kami mendapat sambutan menggalakkan. Banyak ilmu dan perkara yang kami belajar dan kutip sepanjang lebih 10 tahun dalam industri muzik tempatan.
"Jadi, besar harapan kami agar konsert ini mencapai sukses dan menjadi pemula yang baik untuk Estranged melakukan lebih banyak persembahan dalam skala besar pada masa akan datang," katanya.
Konsert yang menerima tajaan daripada Power Root dan Drum Asia itu akan bermula pada 8.30 malam dan sebanyak 1,500 tiket akan dijual dengan harga RM25.
Persembahan tersebut turut dimeriahkan dengan kehadiran penyanyi Velvet.
"Kami akan mempersembahkan lagu-lagu hit merangkumi dari album In Hating Memory sehingga Sepenuhnya Vol. 1 termasuk Aurora, Itu Kamu atau Hancur Aku.
“Kami juga berharap agar misi kami untuk menawan peminat di Johor dan menghimpunkan peminat daripada Melaka dan Singapura pada Februari tahun hadapan dapat direalisasikan.
Dalam pada itu Rich sempat mengimbas mengenai perjalanan Estranged sepanjang 10 tahun berada dalam industri muzik.
"Kami mendaki dengan perlahan, mempercaturkan karya yang sesuai pasaran, memenangi beberapa anugerah, membikin karya yang bersifat peribadi dan komersial serta perlu peka selain bersaing dengan banyak band baharu, namun semuanya dilalui dengan baik.
"Walaupun berdepan dengan banyak cabaran termasuk dari segi kemurungan pasaran muzik tempatan, namun Estranged belum mengalah. Kami percaya dengan kekuatan karya dan semangat yang tidak pernah putus daripada Estranged dan peminat-peminat, mudah-mudahan kami akan dapat terus terbang tinggi.
"Tempoh lebih sedekad ini juga telah mematangkan Estranged dalam banyak segi dan itu yang akan bakal diperoleh peminat lama serta kelompok peminat baharu kami pada persembahan atau karya-karya akan datang dari Estranged," ujar Rich menyimpulkan ringkas mengenai jatuh bangun Estranged dan hala tuju mereka selepas ini.
Okaylah, untuk melihat Estranged beraksi, tiket-tiket sudah boleh dibeli secara online menerusi www.estrangedtour.com/
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

"Alhamdulillah Adira Bagi Saya Peluang" - Datuk Red

gempak
23/07/2024
07:45 MYT
Susulan daripada pendedahan percintaaan yang dibuat melalui siaran langsung di aplikasi TikTok, Datuk Red tampil mengesahkan hubungannya bersama bekas isteri, Adira Suhaimi.
Hiburan

Generasi DFP Kumpul 15 Artis Muda Pelbagai Genre! Konsert Pertama Fadzly, Syiqin Azln, Ruhil Ariana Wilson, Ee Vone & LOKO 24 Julai Ini

gempak
20/07/2024
11:04 MYT
Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) telah melancarkan sebuah inisiatif baharu yang dinamakan Generasi DFP bagi menyokong landskap industri muzik dan seni di Malaysia.
Peraduan

GMW Giveaway: Gimme The Mic Minggu 1

gempak
20/07/2024
05:24 MYT
Peraduan

GMW Giveaway: Nihon Matsuri

gempak
20/07/2024
05:22 MYT
Peraduan

GMW Giveaway: AR Rahman Live In Kuala Lumpur

gempak
20/07/2024
05:17 MYT