Zepp Kuala Lumpur bakal menjadi saksi kepada sebuah konsert siri terkahir kumpulan rock terunggul tanah air iaitu Wings.

Konsert yang diberi nama Naga Kramat itu jadualkan berlangsung pada 22 Oktober 2022, hari Sabtu, pada jam 8 malam.

Naga Kramat merupakan tajuk bagi sebuah album Wings yang diterbitkan pada tahun 2002 yang juga merupakan album ke-10 kumpulan itu.

Harapan Tinggi

Selaku pihak penganjur, Mashar Mokhtar telah meletakkan harapan tinggi dan berharap konsert berkenaan akan berlangsung dengan jayanya.

“MW Mega dan Awie Entertainment merancang lebih kurang dua bulan lepas untuk melaksanakan projek ini.

“Peringkat awal agak sukar kerana jadual Wings dan Dato’ Awie agak padat. Setelah berbincang dengan pihak Awie Entertainment akhirnya tarikh keramat ini dipilih sebagai hari yang terbaik untuk menjayakannya.

“Ini adalah projek sulung MW Mega dan pastinya saya meletakkan harapan yang sangat tinggi untuk acara ini. Saya memberikan 110% komitmen bagi memastikan konsert ini berjalan lancar dan berjaya,” ujarnya.

Wings Teruja

Sementara itu, selaku pemain bass Wings, Eddie menjelaskan dirinya begitu teruja untuk beraksi dipentas Zepp KL pada Oktober depan.

“Sebelum ini kami hanya dengar komen kawan-kawan yang pernah beraksi disana. Kali ini kami sendiri akan beraksi dan sudah tentu kami ingin memberikan yang terbaik buat peminat. Perasaan teruja itu pasti ada. Kali pertama nak jejak kaki ke pentas yang selalu dicanang tempat bagus dan bertaraf dunia,” jelasnya.

Lagu Yang Dipersembahkan

Dalam pada itu, menurut vokalis Wings, Datuk Awie menjelaskan biarpun nama konsert tersebut diambil daripada salah satu album mereka, namun bukan bermakna kesemua lagu daripada album tersebut akan dipersembahkan.

“Bukan semua lagu dari album Naga Kramat akan dipersembahkan. Mungkin ada lagu dari album itu, ia hanyalah nama konsert ini sahaja memandangkan album ini mempunyai sejarah Wings yang tersendiri. Ianya ‘sentimental value’ diantara kami.

“Yang pastinya saya nak bagi peminat puas dan lagu – lagu best buat mereka yang datang. Saya ingin mereka mencipta memori setiap kali menyaksikan persembahan atau konsert kami. mereka datang berbayar dan bukan percuma, saya akan menghargainya dengan membuat persembahan yang terbaik,” katanya.

Tiket Konsert

Bagi yang berminat, tiket konsert Naga Kramat kini sudah mula dijual secara atas talian di www.ticket2u.com.my/nagakramat .

Harga tiket mengikut kategori bermula dari RM244 (Bujang Senang), RM274 (Amok), RM364 (Misteri Mimpi Syakila) dan RM574 (Taman Rashidah Utama).

Undi bintang digital dan content kegemaran anda di dalam carta mingguan Gempak Most Wanted 2022 di sini.

Anda juga boleh membuat pencalonan baharu untuk carta mingguan seterusnya. Selamat mengundi!