Bintang GegarVaganza (GV) 8, Nikki Palikat dimasukkan ke Hospital Pantai, Kuala Lumpur pada pagi Rabu.

Nikki ketika dihubungi Gempak berkata, dia terpaksa ditahan di wad atas nasihat doktor kerana badan terlalu lemah.

“Sebenarnya sejak semalam lagi saya sudah berasa tidak sedap badan dan hari ini saya pergi ke hospital untuk menjalani pemeriksaan.

“Selepas itu, doktor nasihatkan saya untuk tinggal di wad sehingga badan betul-betul pulih dan sihat.

“Puncanya, badan saya terlalu lemah kerana kurang rehat. Buat masa ini doktor hanya memasukkan air dan antibiotik,” katanya.

Ditanya mengenai sesi latihan GV esok, Nikki berkata dia sudah memaklumkan keadaannya kepada penerbit dan pihak produksi.

“Saya sudah maklumkan kepada penerbit dan mereka memberi kelonggaran kepada saya untuk menjalani sesi latihan.

“Saya harap saya tidak lama di hospital dan dapat teruskan perjuangan di pentas GV8 pada Ahad ini.

“Terima kasih kepada pihak produksi dan penerbit GV8 kerana memahami keadaan saya,” katanya.

Dihoskan oleh Jihan Muse dan Nabil Ahmad, GV8 bersiaran secara langsung dari Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) selama 10 minggu pada setiap hari Ahad, jam 9.00 malam.

GV8 turut menampilkan Datuk Ramli MS dan mengembalikan Hetty Koes Endang serta Datuk Syafinaz Selamat sebagai juri tetap dan akan dibantu juri jemputan setiap minggu.

Teruskan menonton GV8 yang dibawakan sekali lagi oleh Farm Fresh selaku Penaja Utama, disokong Adabi dan CUCKOO Healthy Home sebagai Penaja Bersama selain Digi selaku Telco Rasmi.

Rangkaian program GV8 akan mula bersiaran secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (124) dan Astro Ria HD (104) serta turut boleh diakses menerusi portal Gempak dan aplikasi Astro Go untuk pilihan yang lebih fleksibel.

Klip sedutan sesi latihan vokal, persediaan dan trivia para peserta dapat ditonton melalui liputan kapsul ‘Kapsul Gegar Vaganza’ yang akan disiarkan pada setiap Isnin hingga Jumaat, jam 6 petang bermula 15 November.

Bagi yang terlepas untuk menonton, program ‘Kompilasi Kapsul Gegar Vaganza S8’ akan disiarkan khas pada setiap hari Sabtu, jam 7.00 malam mulai 20 November 2021.

Untuk pengisian di platform digital, program ‘Gegar Vaganza Live Plus’ akan disiarkan secara serentak di www.gempak.com/gegarvaganza ketika berlangsungnya konsert mingguan ‘GV8’ bermula 21 November 2021.

Dalam pada itu, Program realiti Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7) terbitan Astro Ria telah dinobatkan sebagai Program Muzik/Tarian Terbaik Asia di Asian Academy Creative Awards 2021 (AACA 2021) yang berlangsung di Singapura pada 3 Disember lalu.