Lima individu Lan Solo bersama isterinya, Nur Sheila Hassim, Syura Badron, jurusolek, Aida G dan pegawai perhubungan awam, Sam Samin mengesahkan telah meneruma surat tuntutan permohonan maaf daripada Siti Nordiana, sejak Isnin lalu.

Bagaimanapun, menerusi kenyataan media kepada Gempak, surat tuntutan maaf tersebut turut disertakan syarat lain iaitu dituntut membuat bayaran RM200,000 setiap seorang.

“Kami (Lan, Shiela, Syura, Aida G dan Sam) telah menerima surat tuntutan dari pihak Siti Nordiana yang kandungannya meminta agar kami membuat kenyataan terbuka memohon maaf dalam tempoh 24 jam.

“Turut disebut beberapa syarat lain, selain bayaran sebanyak RM 200,000 setiap seorang.

“Kami telah pun memaklumkan serta menyerahkan surat tuntuntan tersebut kepada peguam kami Alan Razak untuk penelitian lanjut.

“Hanya ini sahaja kenyataan yang dapat kami keluarkan setakat ini, terima kasih,” kata Sam Samin mewakili empat individu lain.

Ditanya apakah mereka sedar pihak Siti Nordiana sudah meneruskan saman selepas tempoh 24 jam tuntutan permohonan maaf itu tidak diendahkan, Sam Samin tidak mahu memberikan komen lanjut.

“Minta maaf saya tidak dapat nak komen lebih lanjut, harap semua faham,” katanya.

Rabu lalu, Siti Nordiana meneruskan tindakan saman terhadap lima individu terbabit berikutan tiada permohonan maaf daripada mereka.

"Berikutan tiada permohonan maaf (daripada lima individu terbabit) selepas tamatnya tempoh 24 jam, saya sudah mengarahkan peguam meneruskan tindakan saman terhadap mereka," katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Siti Nordiana melantik firma guaman, Tetuan Abang Azlan & Associates untuk mewakili kes berkenaan.

"Nana terpaksa mengambil tindakan undang-undang bagi membersihkan nama dan imej yang tercalar akibat kenyataan sedemikian, sama ada secara langsung atau sebaliknya akibat sesi siaran langsung IG itu," katanya.