Laman Utama

“Mak-Mak Paling Penat…”- Anak Online Class, Ozlynn Akui Suri Rumah & Ibu Bekerja Sama Cabarannya

Syafiqah Jalal
04/06/2021
03:58 MYT
Pelakon Ozlynn Wati akui mengikuti Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) atau kelas online memang satu perkara yang meletihkan ibu bapa terutama kaum ibu.
Menurut Ozlynn sebagai selebriti yang mengikuti anak-anaknya memasuki kelas online dia memberitahu ia merupakan cabaran yang besar buat ibu tidak kira suri rumah atau bekerja.
“Ramai parents cakap online class ni memang betul-betul struggle.. mane nak cekau iPad pada yang anak ramai.. mana nak kejar masa sorang anak nak itu sorang anak nak ini..
“Pada yang bekerja atau yang tak bekerja sama je penat dia.. sebab aku melalui dua masa.. bila tal shoot dengan bila shooting.
“Mak- mak yang akan paling penat.. sebab kita la yang paling awal bangun dan yang paling akhir tidur.. macam aku seawal 5am bangun dan aku jugak yang paling lewat tidur setelah aku pastikan semua pintu dah berkunci, anak-anak dah tdo, beg skolah dah tersedia, barang masak untuk bekal dan breakfast dah ready untuk mudah aku masak esok pagi,” ceritanya.
Isteri kepada pelawak Johan itu berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.
Menerusi entri yang sama dia memuat naik foto anaknya sedang mengikuti kelas online tersebut.
Tambah Ozlynn tugas sebagi seorang ibu memang tidak akan pernah habis dan dia kagum dengan kecekalan kaumnya dalam menguruskan anak dan rumah tangga.
“Tugas ibu tak akan pernah habis, aku tak pernah pandang rendah pada kaum ibu..
“Ibu-ibu semua hebat dengan cara memasing.. Siapa yang dapat suami jenis pandai bantu or ringan tulang Alhamdulillah pada yang tidak…heloo encik suami.. meh tolong picit badan kami sat,” katanya berseloroh.
Ozlynn berkahwin dengan pelawak Johan pada Julai 2009 dan dikurniakan lima orang anak iaitu, Ariq, Sodiq, Haziq, Cantiq dan Molieq.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Filem

Berlakon Dalam Berpuluh-Puluh Filem, Ini 5 Watak Farid Kamil Yang Paling Ikonik!

gempak
18/07/2024
09:55 MYT
Lebih dua dekad menjejakkan kaki dalam dunia hiburan, nama pelakon Farid Kamil bukanlah sesuatu yang asing lagi dalam industi seni tanah air.
Hiburan

Artis Remaja Fikry Kiki Nafi Dibela Sugar Mummy Seksi, Modal Bisnes RM600,000 Usaha Keras Sendiri - "Saya Masih Ingat Dosa Pahala"

gempak
18/07/2024
07:50 MYT
Pelakon, penyanyi dan pengacara remaja, Fikry Kiki menafikan tuduhan segelintir pihak mendakwa dirinya dibela oleh 'sugar mummy'.
Hiburan

Hampir Setahun Berkahwin, Intan Najuwa Umum Hamil Cahaya Mata Pertama - “Our Little Secret Is Finally Out!”

gempak
18/07/2024
05:08 MYT
Hampir setahun usia perkahwinan, pelakon Datin Intan Najuwa berkongsi berita gembira mengenai dirinya yang kini sedang hamil cahaya mata pertama.
Berita

Kes Pelakon Tumbuk Teman Wanita: Kertas Siasatan Diserah Ke Timbalan Pendakwa Raya

gempak
17/07/2024
14:25 MYT
Kertas siasatan berhubung kes pelakon tumbuk teman wanitanya dalam kejadian di Ara Damansara, Petaling Jaya, telah dirujuk ke Timbalan Pendakwa Raya (TPR).
Hiburan

Hannah Delisha Lancar Lagu Selepas Keguguran - "Akan Tiba Lagu Motivasi Tentang Harapan & Kekuatan"

gempak
15/07/2024
17:55 MYT
Kali terakhir penyanyi dan pelakon Hannah Delisha muncul dengan single adalah pada 2021 menerusi lagu Terlalu Mudah.