Laman Utama

“Mana Pi Hang Punya 7 Boyfriend?” - Caprice Bidas Pasangan Pelawak Rayu Dana Awam Bayar Ikat Jamin RM40,000

Azwa Rahman
17/07/2022
07:51 MYT
Penyanyi rap sensasi, Caprice tampil mengemukakan cadangan untuk Siti Nuramira Abdullah dan kekasih, Alexander Navin Vijayachandran yang memohon dana awam bagi membayar wang jaminan mereka selepas ditahan susulan isu persembahan di Kelab Komedi Crackhouse.
Menerusi laman sosial Instagram, pemilik nama lengkap Ariz Ramli ini meminta tujuh teman lelaki kepada Siti Nuramira atau disapa Amy tampil membayar wang ikat jamin sebanyak RM40,000 tersebut.
Siap membuat kerja kira-kira, Caprice memberitahu, setiap kekasih Amy boleh mengeluarkan wang sebanyak RM5,714 setiap seorang untuk mencapai jumlah keseluruhan wang jaminan.
“Mana pi hang punya tujuh boyfriend? Kalau kita buat matematik SPM, RM40,000 bahagi 7 kepala, satu kepala kena keluar RM5,714. Takkan hang punya boyfriend tak ada RM5,700.
“Mana pergi duit KWSP? Kalau hang punya boyfriend takde RM5,700, lebih baik berniaga dengan Caprice.
“Kalau betul depa semua tak ada duit, saya cadangkan esok jugak hang minta putus,” katanya menerusi hantaran berbentuk video.
Rabu lalu, Siti Nuramira, 26, mengaku tidak bersalah atas pertuduhan menghasut yang boleh mendorong ketidakharmonian agama semasa membuat persembahan di acara ‘mikrofon terbuka’ di Kelab Komedi Crackhouse dengan hakim Mahkamah Sesyen, Siti Amirah Ghazali membenarkan ikat jamin RM20,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 18 Ogos ini untuk sebutan kes.
Di samping itu, Alexander, 38, juga mengaku tidak bersalah terhadap dua pertuduhan mengikut Seksyen 233(1)(a) CMA 1998 kerana memuat naik bahan tidak sensitif ke platform dalam talian dan berdepan dengan jaminan RM20,000 secara keseluruhan.
Menurut peguam mereka, R Sivaraj, pasukan undang-undang pasangan itu melancarkan kempen dana awam pada Khamis selepas segelintir pihak menyatakan minat mereka untuk menderma.
Dia turut mengesahkan Siti Nuramira ditahan di penjara satelit Beranang serta Alexander di penjara satelit Kuala Kubu Baru dan masing-masing sedang menunggu untuk dipindahkan ke Penjara Wanita Kajang serta Penjara Sungai Buloh.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Ulas Isu ‘Child Free’, Caprice Akui Hidup Berubah Lepas Punyai Zuriat – "Dulu Tidur Bergantung Pada Ubat”

gempak
29/06/2024
00:55 MYT
Penyanyi Caprice memberi pandangannya mengenai ‘trend’ baru-baru ini di mana terdapat pasangan yang sudah berkahwin memilih untuk tidak mempunyai zuriat.
Viral

Pempengaruh Popular Didakwa Buat Gangguan Seksual? Caprice Kongsi Screenshot Dari Mangsa

gempak
31/05/2024
03:28 MYT
Susulan penularan kes berkaitan seorang pempengaruh Islamik yang didakwa melakukan gangguan seksual terhadap wanita, aktivis dan penyanyi rap, Caprice tampil memuat naik beberapa tangkap layar perbualan daripada mangsa isu tersebut.
Hiburan

Berang Ditipu Selebriti Wanita, Individu Minta Tolong Daripada Caprice - “Sepatutnya Saya Kahwin Dengan Dia Tapi…”

gempak
11/05/2024
00:55 MYT
Ini respons Caprice mengenai DM tersebut.
Hiburan

Caprice & Isteri Berhenti Kongsi Mengenai Anak Di Laman Sosial - “Maaf Untuk Ibu Bapa Yang Suka Sama-Sama…”

gempak
07/05/2024
02:55 MYT
Caprice seronok dapat kongsi pengalaman jaga bayi.
Hiburan

“Yang Tak Setuju Bab Melutut, Saya Mohon Maaf” - Case Closed! Caprice Harap Jadi Pengajaran Buat Keyboard Warriors

gempak
05/05/2024
23:55 MYT
Isu melutut case closed.