Laman Utama

Michael Ang Selar Tindakan Siti Jamumall Nak Saman Salon - “Rambut Dia Takkan Botak, Memang Kalau Bleach…”

Izwan Isa
18/10/2022
00:50 MYT
Semalam, pengsohor dan usahawan Siti Jamumall melahirkan rasa kesal apabila rambutnya mengalami kerosakan yang teruk ketika melalui proses melunturkan (bleaching) dan mewarna rambut di sebuah salon.
Menurut Siti Jamumall, rambutnya juga melalui proses bleaching yang agak panjang, selain mendakwa dirinya akan botak dalam masa dua minggu.
Melihatkan pada situasi berkenaan, pengarah dan penerbit, Michael Ang ‘menegur’ dan mengkritik Siti Jamumall kerana tidak memahami proses bleaching yang sebenar.
“Kalau orang Asia, nak bleach rambut ambil masa satu hingga dua jam, bukan setengah jam seperti yang didakwa. Saya pun bleach rambut dan memang prosesnya ambil masa. Nak propa pun agak-agaklah.
“Rambut dia tak akan botak. Memang kalau bleach, rambut akan gugur banyak. Semua orang bleach rambut pasti akan alami keguguran rambut.
“Dia cuma guna alasan itu untuk korang yang tak tahu ingat rambut betul-betul gugur. Lebih-lebih rambut yang halus dan tak kuat, lagi akan gugur banyak,” katanya menerusi Instagram Live semalam.
Michael juga berkata, zaman sekarang menyaksikan ramai yang sanggup lakukan apa sahaja untuk tujuan marketing.
“Ala… sekarang marketing semua sanggup buat apa sahaja. Nampak sangat nak tunjuk satu Malaysia bodoh.
“Kau nak buat content boleh, takda siapa cakap tak boleh. Tapi buatlah content yang boleh dipercayai sikit. Janganlah buat content untuk orang kutuk. Tapi saya rasa orang Malahysia ni suka buat content untuk orang kutuk. Sebab lagi kutuk lagi famous.
“Macam Lesti Kejora dan Rizky Billar tu… saya rasa content je,” ujar Michael lagi.
Dalam pada itu, Michael turut mencadangkan salon rambut yang sering dituju kepada Siti Jamumall.
“Kalau saya nak bleach rambut, takda maknanya saya ada masa nak buat live. Saya akan menggelabah. Takda masa nak nangis-nangis lagi
“Kata banyak duit, pergilah salon rambut saya di Pavilion. Bleaching, coloring, cut dekat RM3,000,” katanya lagi.
BACA: "Jahanam Rambut Saya! Nampak Kulit Kepala" - Hampir Botak, Siti Jamumall Nak Saman Salun?
Undi bintang digital dan content kegemaran anda di dalam carta mingguan Gempak Most Wanted 2022 di sini. Anda juga boleh membuat pencalonan baharu untuk carta mingguan seterusnya. Selamat mengundi!
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Michael Ang Tak Boikot Ruhainies, Sedia Bekerjasama - "Cuma Bakat Lakonan Dia Tak Ada Lagi Yang Sesuai Dengan Watak Saya Cari"

gempak
04/07/2024
08:55 MYT
Pengarah dan penerbit popular, Michael Ang enggan memboikot pelakon sensasi Ruhainies biarpun terheret dalam kontroversi panas membabitkan rumah tangga Aliff Aziz dan Bella Astillah.
Viral

Siti Jamumall Tak Anggap Diri Influencer - “Nampak Muka Aku Je Kata Konten, Cakaplah Apa Pun…”

gempak
01/07/2024
00:55 MYT
Usahawan, Siti Jamumall tidak pernah menganggap dirinya sebagai seorang personaliti media sosial mahu pun pempengaruh.
Hiburan

"Siapa Yang Dia Suka, Itu Menantu Saya” - Ibu Siti Jamumall

gempak
27/06/2024
01:55 MYT
Ibu kepada usahawan, Siti Jamumall iaitu Norisan Jaafar, 55, menolak dakwaan tidak merestui perkahwinan anaknya dengan pempengaruh, Aiman Tak Kisah.
Viral

Jangan Salah Orang, Suami Siti Jamumall Tiada Kaitan Dengan Iklan Tular! Ini Asal Usul Pilihan Nama Aiman Tak Kisah

gempak
25/06/2024
09:25 MYT
Suami kepada usahawan, Siti Jamumall iaitu Aiman menjelaskan tentang kekeliruan orang ramai mengenai penggunaan nama Aiman Tak Kisah yang sebelum ini pernah menjadi tular sekitar tahun 2006.
Hiburan

Aiman Tak Kisah Dilabel Perosak Perkahwinan, Anggap Best Man Win - “Masih Ada Peluang Selagi Cincin Belum Dijari”

gempak
20/06/2024
02:30 MYT
Suami kepada pempengaruh dan usahawan, Siti Jamumall iaitu Aiman memaklumkan dia tidak kisah sekiranya ada yang menggelarkan dirinya sebagai a wedding breaker atau perosak perkahwinan.