Laman Utama

Momen Hiba! Ashraf Anuar Sorong Kerusi Roda, Lap Air Mata Ibu Di Pentas Runway

Amri Hassan
25/08/2023
08:55 MYT
Berkat kejayaan anak pastinya dengan doa ibu! Selagi ibu hidup, selagi itulah doa mengalir.
Momen hiba disaksikan lebih 3,500 tetamu pada pertunjukan fesyen Neonate x SVG apabila pempengaruh Ashraf Anuar menyorong kerusi roda ibunya ke tengah-tengah pentas peragaan baru-baru ini.
Dalam suasana yang penuh sayu itu, ibu Ashraf gagal menahan air mata sebaik melihat kejayaan anaknya itu. Malah, Ashraf turut membawa ibunya yang berkerusi rosa mengelilingi ‘runway’ terpanjang yang dianggarkan 800 meter.
Suasana menjadi penuh gamat dengan sorakan peminat fesyen jenama itu yang kagum dengan kehebatan Ashraf selain dilihat sentiasa mengutamakan keluarga.
Ashraf, 23, yang juga pengasas SVG menzahirkan ucapan penghargaan buat keluarga terutama ibunya sempena kejayaan yang diraih saban hari.
"Kesemua ahli keluarga saya juga hadir terutama ibu tercinta walaupun dalam keadaan kurang sihat. Beliau tetap gagahkan diri untuk hadir ke pertunjukan fesyen anaknya.
"Terima kasih kerana mendidik Ashraf Anuar sehingga ke hari ini ibu. Ini semua untuk ibu semoga acara ni juga menjadi penguat semangat untuk ibu sihat seperti sediakala," katanya.
Dalam pada itu, Ashraf turut berkongsi rasa teruja apabila Neonate X SVG yang bertemakan ‘Race Day’ melakar sejarah baharu apabila menjadi jenama pertama yang berjaya membuat sebuah pertunjukan fesyen di Litar Antarabangsa Sepang.
“Terima kasih buat yang hadir dari jauh, berpanas dari pagi hingga ke malam demi pertunjukan fesyen kami.
“Harap semuanya berpuas hati dengan apa yang kami tampilkan dan tidak lupa juga buat rakan penaja utama De’xandra, Vapeboss Malaysia kerana percaya dengan kemampuan kami,” katanya.
Untuk rekod video Ashraf yang memperkenalkan ibunya dalam majlis pertunjukan fesyen Neonate X SVG itu ditonton lebih 130,000 dan meraih lebih 600 komen.
Bertemakan ‘Race Day’, pertunjukan Neonate X SVG itu diadakan sehari sebelum jadual rasmi Kuala Lumpur Fashion Week 2023 (KLFW23).
Lebih 83 koleksi ‘Race Day’ diperagakan dengan pembabitan 80 model pilihan Neonate dan SVG. Separuh model yang membuat kemunculan di atas trek lumba dipilih menerusi uji bakat yang dijalankan pada Jun lalu.
Seramai 10 Muse diperkenalkan pada acara ini seperti MK K-Clique, Saixse, Haneesya Hanee, Qawiy (TikTok) dan ramai lagi.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Berita

Ibu Rindu, Ziarah Pusara Farah Kartini

gempak
19/07/2024
07:41 MYT
Mengubat rindu yang mendalam terhadap Allahyarham Nur Farah Kartini Abdullah yang telah pergi, ibunya, Salmah Abdullah meluangkan masa menziarahi pusara graduan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) pagi tadi.
Hiburan

Izara Aisyah Akui Jadi Ibu Bukan Mudah, Tetap ‘Enjoy’ Waktu Bersama Anak-Anak - “Tipulah Kata Tak Penat, Tak Cukup Tidur…”

gempak
17/07/2024
03:55 MYT
Pelakon Izara Aisyah mengakui bukan mudah untuk menjadi seorang ibu dan pada masa yang sama mempunyai perniagaan yang perlu diusahakan.
Viral

Sibuk Bekerja, Pemuda Luah Rasa Kesal Tak Sempat Jawab Panggilan Terakhir Ibu - “Saya Sedang Charge Phone..”

gempak
12/07/2024
09:25 MYT
Sepotong video yang merakamkan detik detik menyayat hati seorang pemuda yang terlepas panggilan terakhir daripada ibunya ketika sedang bekerja berjaya mendapat perhatian ramai baru-baru ini.
Viral

Diabaikan & Dihalau, Nasib Kanak-Kanak Ini Raih Simpati Netizen - “Korang Nak Tahu Siapa Patut Childfree? Mak Bapak Adik Ni!"

gempak
12/07/2024
06:17 MYT
Isu ‘childfree’ ataupun perkahwinan tanpa memiliki cahaya mata merupakan satu trend perkahwinan yang hangat diperkatakan ketika ini.
Gaya Hidup

"Rasa Sakit Hati, Orang Tak Hormat Kedudukan Tanjak Atas Kepala" - Farel Mikhail.

gempak
11/07/2024
13:45 MYT
Pereka fesyen Farel Mikhail menyelar tindakan segelintir individu yang mempermainkan dan melacurkan budaya, tradisi dan warisan kebangsaan dengan cara yang tidak sepatutnya.