Video yang memaparkan momen penyanyi Bunga Citra Lestari menghadiri majlis pengebumian suaminya, arwah Ashraf Sinclair benar-benar meruntun hati banyak pihak.

Rakaman video yang turut menunjukkan anak tunggalnya, Noah Aidan Sinclair memeluk ibunya dalam keadaan menangis itu mengundang sebak dalam kalangan netizen.

Perkara itu turut dirasai pelakon Aeril Zafrel yang berkongsi video tersebut menerusi satu entri di laman Twitter miliknya.

"Lihat video ini..aku terbayang mungkin begini situasi isteri dan anak-anakku..bila aku pergi nanti," tulisnya.Status berbentuk luahan Aeril itu kemudian turut diretweet lebih 6,000 kali di Twitter.

Rata-rata terkesan dengan apa yang diperkatakan Aeril.

"Sedikit sebanyak terasa kan. Saya juga kadang-kadang terbayang kalau saya pergi tinggalkan anak saya yang masih kecil macam mana lah kan. Agak-agaknya anak faham tak," tulis salah seorang netizen.

Bukan itu sahaja, video tersebut juga turut mendapat perhatian penyanyi Akim Ahmad yang berkongsi perasaan yang sama seperti Aeril.

"Terfikir sejenak bila lihat anak ini menangis. Kalaulah aku yang pergi. Kesiannya dengan anak-anak," tulis Akim menerusi status di Twitter miliknya.Semalam, pelakon Ashraf Sinclair dilaporkan meninggal dunia akibat serangan jantung pada usia 41 tahun di Jakarta di Indonesia.

BACA: Ashraf Sinclair Meninggal Dunia Kerana Serangan Jantung

Ashraf dan BCL berkahwin pada 8 November 2008 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Noah yang kini berusia 10 tahun.