gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
  • Daftar
  • Daftar
gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
HIBURAN
Tewaskan Calon Tempatan Lain, Bront Palarae Menang Trofi Pelakon Pembantu Terbaik Di Anugerah Thailand
VIRAL
Individu Kongsi Video Kanak-Kanak Menangis Dalam Feri Tampil Mohon Maaf - “Bukan Tak Nak Padam Posting Itu Tapi…”
VIRAL
Pempengaruh Label Bidang MassComm, Teater, Muzik & Tarian Bod*h, Anggap Hanya Mahu Enjoy - “Banyak Bersosial, Bukan Nak Belajar Sangat”
  • Polisi Privasi
  • Terma Pengguna

Gempak | Hakcipta Terpelihara © 2024 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd 199201008561 (240064-A)

Keluang Man The Movie
BERITA

#MyHero: “Saya Faham Apa Yang Dialami…”- Mahu Beri Sumbangan, Lelaki Ini Minta Cari Posmen Yang Mendakwa Dirinya Tidak Diberi Bonus Hari Raya

gempak
Syafiqah Jalal
21/05/2020
07:15 MYT
Sponsor Banner
#MyHero: “Saya Faham Apa Yang Dialami…”- Mahu Beri Sumbangan, Lelaki Ini Minta Cari Posmen Yang Mendakwa Dirinya Tidak Diberi Bonus Hari Raya
Awal minggu ini, tular mengenai seorang seorang penghantar barang yang sedih selepas mendkawa dia tidak diberi bonus Hari Raya.
Kisah itu mendapat perhatian rakyat Malaysia yang turut simpati dengan nasib mereka apatah lagi kerja menghantar barang semakin banyak apabila lambakan barang yang perlu dihantar bertambah terutama di musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)
BACA: #MyHero: “Meleleh Air Mata Jantan”- Penghantar Barang Sedih, Dakwa Tidak Diberikan Bonus Hari Raya Tetapi Kerja Bertambah
BACA: Viral Posmen Sedih Termenung Tak Dapat Bonus Raya, Pos Malaysia Akhirnya Tampil Bersuara!
BACA: #MyHero: Isu Dakwaan Posmen Tak Dapat Bonus, Cikgu Ini Cadang Setiap Rumah Hulur…
Rentetan daripada itu, seorang pengguna akaun Twitter yang dikenali sebagai Steven Mak meyatakan hasratnya untuk mencari penghantar barang atau posmen itu untuk diberikan bantuan
Steven meminta bantuan warganet untuk mencari posmen tersebut.
”Tolong saya untuk ‘retweet’ dan mencari rider ini. Saya akan membantunya jika Pos Malaysia tidak berbuat demikian. Terima kasih dan selamat bersahur,” kataya.
Pls help me RT and find this rider. I will help him if @pos4you won’t. Thanks friends and Happy Sohour??Pos Laju Rider Sobs Under Heavy Rain When Told No Bonus This Year As He Can’t Provide For His Family https://t.co/lOh00DGWP4
— Steven Mak ???????? (@StevenMak360) May 18, 2020
Lelaki itu turut meminta sesiapa yang mendapat maklumat mengenai pemuda itu untuk menghubunginya secara peribadi dan tidak mendedahkannya secara umum.
Apa yang membuatkan Steven mahu membantu posmen tersebut adalah kerana menurutnya dia cukup memahami bagaimana perasaan lelaki tersebut yang hidup dalam kesempitan dan perkara tersebut jelas mengganggunya.
Bagaimanapun, selepas 24 jam entri itu dimuat naik Steven memberitahu dia masih belum menjumpai posmen tersebut dan menghargai usaha mereka yang terus membantunya dalam pencarian tersebut.
Perkongsian yang mendapat 1.2k ‘likes’ dan 2.1k ‘retweets’ itu turut dibanjiri dengan komen netizen yang memuji usaha Steven.
Apa yang pasti, sikap prihatin lelaki itu terhadap posmen yang banyak berkorban dalam melaksanakan tugas mereka sesuatu yang wajar dipuji.
Anda adalah hero!
Bagi pembaca Gempak, anda juga boleh jadi hero!
Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan 'sanitizer', kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19!
Topic Berkaitan
#Bantuan
#Posmen
#PKP
#My Hero
Must-Watch Video