Laman Utama

Nak Tengok Wayang Di Rumah Hujung Minggu Ini? Ada 8 Pilihan Menarik Di Astro First!

Syafiqah Jalal
19/03/2022
01:22 MYT
Hujung minggu adalah masa untuk bersama keluarga dan bertambah seronok jika dapat menonton filem kegemaran bersama yang tersayang.
Jangan bimbang, dengan berada di rumah sahaja anda boleh menonton pelbagai filem menarik bersama keluarga hanya di Pawagam Rumah Anda Astro First.
Kini Astro First menyajikan 8 pilihan filem menarik untuk anda tonton di rumah dengan penjimatan berganda.
Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand. Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam (2 hari) secara berulang-ulang.
Pelbagai jenis dan genre filem yang anda boleh tonton, berikut 8 informasi mengenai setiap filem berkenaan:
Kampong Pisang Berkali-Kali 3 Filem Koleksi
Genre : Komedi, Seram Pelakon : Kazar Saisi, Bell Ngasri, Aziz M Osman, Mat London, Namron, Siti Elizad, Dato’ Awie, Nazeera Sardi, Kaka Azraff Pengarah : Mamat Khalid/Amen Khalid Info filem : 3 Fillem Koleksi Kampong Pisang termasuk filem terkini sebuah karya sentuhan terakhir oleh seniman legenda terulung, Allahyarham Mamat Khalid yang sentiasa membawa gelak tawa di hati jutaan penonton.
Enemy
Genre : Aksi, Triller Pelakon : Arya, Malavika Avinash, Duy Beck Pengarah : Anand Shankar Info filem : Dua bekas rakan waktu kecil bermusuh kerana hasad dengki sehingga melibatkan orang tersayang meskipun ingin melindungi mereka.
Hantu Mok Joh
Genre : Komedi, Seram Pelakon : Fauziah Nawi, Ameerul Affendi, Aloy Paradoks, Aprena Manrose Pengarah : Asri Baq’U Info Filem : Cerita mengisahkan seorang wanita yang hilang di sebuah perkampungan lalu menjadi bahan bualan orang kampung.
The Disappearance of Irdina Adhwa
Genre : Suspen, Triller Pelakon : Alicia Amin, Syazuwan Hassan, Josiah Hogan Pengarah : Kyle Halim Info Filem : Selepas kehilangan Irdiana, kawan-kawannya pergi ke lokasi terpencil untuk mengenang kehilangannya di mana dua kawannya maut. Mereka yang masih hidup cuba mengetahui apa yang berlaku.
Hantu Kuat Ketawa
Genre : Komedi, Seram Pelakon : Saiful Apek, Syanie, Along Cham, Zarina Anjoulie, Anas Tahir Pengarah : Mawi World Info Filem : Sekumpulan scammer yang bersembunyi dalam hutan diburu pihak polis seakan-akan dirasuk hantu apabila mereka ketawa tanpa henti dan tanpa sebab.
Renjana
Genre : Drama Pelakon : Nabila Huda, Saharul Rizman Pengarah : Pali Yahya Info Filem : Tahun 1907, seorang guru muda sanggup dikecam ibu bapa di Kedah apabila dia meminta mereka membenarkan anak perempuan mereka diberi pendidikan di sekolah.
Kampung Pisang Berbuah Dua Kali
Genre : Komedi, Seram Pelakon : Kazar Saisi, Bell Ngasri, Aziz M Osman, Mat London. Pengarah : Amen Khalid Info Filem : Penduduk Kampong Pisang bersatu untuk menyelesaikan misteri dua hantu yang mengacau di kampung tersebut.
The Promised Neverland
Genre : Triller Pelakon : Keiko Kitagawa, Minami Hamabe, Naomi Watanabe Pengarah : Yuichiro Hirakawa Info Filem : Tiga remaja mendapat tahu rumah anak yatim seakan syurgawi yang mereka diami mempunyai rahsia kelam yang ternyata berbahaya dan mereka terdesak untuk membebaskan diri bersama adik-beradik yang lain.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Filem

Berlakon Dalam Berpuluh-Puluh Filem, Ini 5 Watak Farid Kamil Yang Paling Ikonik!

gempak
18/07/2024
09:55 MYT
Lebih dua dekad menjejakkan kaki dalam dunia hiburan, nama pelakon Farid Kamil bukanlah sesuatu yang asing lagi dalam industi seni tanah air.
Filem

"Saya Bangga Bawa Cerita & Bakat Asia" - Ratu Cantik Malaysia Buka Langkah Di Hollywood

gempak
18/07/2024
08:55 MYT
Ratu Cantik kelahiran Malaysia, Rachel Tan berbangga dapat membawa kisah dan bakat ke persada perfileman Hollywood.
Filem

‘The Experts’ Gegarkan 18 Pawagam Di Cambodia & Ditayangkan Di Astro First Ogos Ini!

gempak
17/07/2024
06:25 MYT
Filem lokal heist nombor 1 Malaysia, ‘The Experts’ terus melangkah jauh dengan menembusi pasaran di negara Cambodia bermula hari ini!
Viral

Keluarga Farah Kartini Mohon Henti Keluar Kenyataan Gores Hati

gempak
16/07/2024
15:24 MYT
Keluarga Nur Farah Kartini Abdullah yang ditemukan mati di sebuah ladang kelapa sawit di Kampung Sri Kledang, Hulu Selangor petang semalam memohon pihak media dan orang ramai berhenti mengeluarkan kenyataan yang boleh mengguris hati keluarga.
Filem

Penuh Dengan Warna-Warni Budaya, Ini 5 Filem Yang Mengetengahkan Realiti Berbilang Kaum Di Malaysia!

gempak
16/07/2024
13:55 MYT
Malaysia merupakan negara yang mempunyai berbilang kaum. Didominasi oleh tiga kaum utama iaitu Melayu, Cina dan India, perkara ini memberi kesan besar dalam sektor perfileman tanah air.