Laman Utama

Netizen Pertikai Warna Dinding Rumah, Aishah; "Pandai Sangatlah Nak Komen, Bukan You Yang Duduk Rumah I"

Izwan Isa
14/10/2022
03:50 MYT
Penyanyi Aishah menyelar tindakan segelintir individu yang mempertikaikan pemilihan warna cat rumahnya.
Menerusi kemas kini di Instagram, Aishah berkata, seseorang harus menyimpan pendapat sendiri apabila ingin berkata tentang hal orang lain.
“Terkadang orang perlu belajar untuk tidak berkongsi pilihan dan selera peribadi kepada orang lain. Tak payah nak pandai-pandai sangatlah nak komen rumah orang lain nak cat warna apa.
“Yang korang rasa entitled sangat dah kenapa? Kata tak sesuai, panaslah… hello kau dah pernah masuk rumah I ke?
“Ada seorang lagi dah diterangkan yang rumah I rumah lama jadi tak sesuai nak buat konsep cat all white. Masih jugak nak bertegas ia 'menenangkan… macam kat rumah I'. Hadoi ada aku kisah?” katanya.
Dalam masa sama, penyanyi lagu Janji Manis Mu itu berkata, seseorang hanya perlu memberikan pendapat jika ditanya.
“Macam masuk rumah orang, sama juga peradabannya dalam media sosial ini. Tak ada sesiapa minta pandangan you pun, bukan you yang duduk rumah ni.
“Maybe masa tu you boleh complainlah tak berkenan warna cat yang Ipilih kot. Sometimes we need to learn to only give our opinions only when asked. Especially if regarding things involving one's own taste. Other wise just shut up! Anyway, orang-orang ni would never get an invite to my place.
Undi bintang digital dan content kegemaran anda di dalam carta mingguan Gempak Most Wanted 2022 di sini. Anda juga boleh membuat pencalonan baharu untuk carta mingguan seterusnya. Selamat mengundi!
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Berita

COVID-19: Tiada Lagi Kuarantin Di Rumah Mulai 15 Julai

gempak
05/07/2024
18:40 MYT
Individu positif Covid-19 tidak lagi dikenakan Perintah Pengawasan dan Pemerhatian (HSO) atau kuarantin di rumah dan tidak perlu melaporkan status positif ujian kendiri dalam aplikasi MySejahtera berkuat kuasa 15 Julai ini.
Hiburan

"Reka Bentuk & Kayu Mahal, Memang Sangat Cantik" - Syarikat Pemaju Terkejut, Tak Tahu Rupanya Rumah Dirobohkan Milik Sharifah Aini

gempak
03/07/2024
02:00 MYT
Kediaman mewah dua tingkat milik biduanita Allahyarham Datuk Sharifah Aini, kini hanya tinggal kenangan selepas dirobohkan syarikat pemaju, Al-Ambia Sdn Bhd pada bulan lalu.
Hiburan

Banjir Di Rumah Penampang Sudah Surut, Stacy Syukur Keluarga Selamat - "Ini Paling Teruk Sebab..."

gempak
02/07/2024
07:55 MYT
Penyanyi Stacy berkongsi perkembangan mengenai situasi dan keadaan rumah keluarganya di Penampang yang dilanda banjir.
Terkini

Individu Ceroboh Rumah Aeril Zafrel Tampil Mohon Maaf, Nafi Letak ‘Barang’ Sihir

gempak
23/06/2024
10:43 MYT
Pelakon Aeril Zafrel membuat pertemuan bersama individu yang didakwa menceroboh dan menghantar ‘barang’ sihir ke kediaman mereka.
Viral

Nak Jimat Duit, Lelaki Ubah Suai Kenderaan Tinggal Dalam Proton Iriz

gempak
14/06/2024
13:55 MYT
Gaya hidup seorang lelaki berjaya mencuri tumpuan warganet apabila dia mendedahkan dirinya tidak menyewa mana-mana kediaman sebaliknya hanya tinggal di dalam sebuah kereta jenis Proton Iriz.