gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
  • Daftar
  • Daftar
gempak
  • Utama
  • Video
  • Rancangan
  • Gempak Most Wanted
  • Salam Muslim
  • Zon Lawak
  • Peraduan
  • Rojak Daily
HIBURAN
Ezlisa Loy Hormati Tindakan Elfira, Mohon Netizen Tak Panjangkan Isu - “Sebagai Kakak Sudah Semestinya Dia…”
HIBURAN
Nur Nilam Tidak Berpurdah, Mata Pun Lain - “Itu Bukan Saya, Atas Hati Dan Pemikiran Masing-Masing”
VIRAL
Bekas Ratu Cantik Buat Laporan Polis, Dakwa Dic*bul Di Kuil - "Dia Masukkan Tangan Ke Dalam ..."
  • Polisi Privasi
  • Terma Pengguna

Gempak | Hakcipta Terpelihara © 2025 Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd 199201008561 (240064-A)

BERITA

'Oyen' Paling Gemuk Di Dunia Telah Mati

Gempak
Gempak
31/10/2024
15:25 MYT
Sponsor Banner
'Oyen' Paling Gemuk Di Dunia Telah Mati
Kucing oren atau 'Oyen' paling gemuk di dunia dilaporkan telah mati pada Sabtu lalu selepas beberapa minggu diitempatkan di sebuah kem menurunkan berat badan haiwan di Perm, Rusia.
New York Post melaporkan doktor haiwan menyatakan punca kematiannya disebabkan kanser.
Kucing yang diberi nama Kroshik atau Crumbs tular selepas ia berjaya diselamatkan di bawah runtuhan hospital di Rusia dan dibesarkan sehingga mencapai berat sehingga 17 kilogram (kg).
NewX melaporkan sebelum kematian Crumbs, haiwan jinak ini berjaya menurunkan berat badan sebanyak 3kg selepas dihantar ke pusat veterinar khas.
Doktor haiwan di pusat diet percaya bahawa lapisan daging kucing yang sangat tebal telah menyebabkan mereka gagal mengesan tumor kanser merebak hingga ke limpa dan organ dalaman lain.
Pemilik pusat perlindungan kucing Matroskin, Galiana More berkata bahawa mereka percaya tumor itu menyebabkan kegagalan beberapa organ utama haiwan tersebut.
Bagaimanapun, punca masih disiasat dan keputusan mengenainya akan diketahui dalam minggu ini.
Sumber: Sinar Harian
Topic Berkaitan
#Kucing
#Oyen
#Kucing Oren
Must-Watch Video
Advertisement
Advertisement