Berita

"Paling Penting Dalam Mengekalkan Wajah Awet Muda Ini, Ialah ....." - Nassier Wahab Dedah Rahsia

Rozaimi Zubaidi
09/05/2019
23:45 MYT
Penyanyi Datuk Nassier Wahab mengakui tidak mempunyai rahsia dalam mengekalkan wajah awet muda.
Menurut laporan Astro Awani, Nassier berkongsi beberapa amalan yang dilakukan olehnya yang kini sudah berusia 57 tahun.
"Sebenarnya yang paling penting dalam mengekalkan wajah awet muda ini, ialah bermula dengan pemakanan.
"Jaga hubungan dengan Allah. Dekatkan diri kita dengan Allah kalau boleh solat tepat pada waktunya, jangan tinggal sembahyang, rajin-rajin baca Al-Quran, baca kisah-kisah Nabi (kerana) banyak beri panduan. It's a guide to us," katanya.
Dalam masa sama, Nassier juga memberi penekanan mengenai kepentingan bergaul dengan persekitaran yang positif.
Kata Nassier, pergaulan dengan orang-orang positif memberikan kesan yang baik kepada dirinya.
Nassier juga mengakui tidak terlepas daripada dibelenggu oleh tekanan namun beliau mempunyai cara tersendiri untuk mengurus isu itu.
Pendekatan Nassier dalam mengurus tekanan ialah bersikap positif dan reda selain tidak melarikan diri daripada masalah.
Penyanyi lagu Memori Cinta Luka itu memberitahu, beliau juga sentiasa berusaha menghindarkan diri daripada dikelilingi oleh individu-individu yang membawa pengaruh negatif.
“Elakkan daripada berjumpa dengan orang-orang yang boleh beri kita stres, jadi saya sering berdoa kepada Allah untuk jauhkanlah orang yang sering beri masalah kepada aku,” ujarnya lagi.
Dalam masa sama, Nassier juga menjalani gaya hidup yang sihat selain tidak terlepas melakukan senaman ringan setiap hari.
Sempena bulan puasa, Nassier turut berkongsi amalan pemakanannya pada bulan Ramadan yang cukup sederhana.
Katanya, memandangkan beliau mempunyai penyakit gastrik, justeru menjadi keperluan baginya menjamah nasi ketika waktu sahur selain mengelakkan sajian pedas.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Hiburan

Generasi DFP Kumpul 15 Artis Muda Pelbagai Genre! Konsert Pertama Fadzly, Syiqin Azln, Ruhil Ariana Wilson, Ee Vone & LOKO 24 Julai Ini

gempak
20/07/2024
11:04 MYT
Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) telah melancarkan sebuah inisiatif baharu yang dinamakan Generasi DFP bagi menyokong landskap industri muzik dan seni di Malaysia.
Hiburan

Wanita Nafi Jadi Sugar Mummy Artis Remaja Fikry Kiki - "Tuduhan Itu Tak Sepatutnya Berlaku"

gempak
20/07/2024
02:55 MYT
Usahawan dan pempengaruh sensasi, Bulan atau nama sebenarnya Mabel Ira Bulan, menafikan tuduhan 'membela' artis remaja Fikry Kiki.
Hiburan

Ryan Bakery Menangis Risaukan Anak Kena Jangkitan Kuman Dalam Darah - "Ini Ujian Untuk Kami Sekeluarga"

gempak
20/07/2024
00:58 MYT
Anak lelaki kepada personaliti media sosial, pelakon dan penyanyi, Ryan Bakery iaitu Ryan Ezra menerima rawatan di sebuah pusat perubatan swasta di Kuala Lumpur akibat jangkitan kuman dalam darah.
Hiburan

Semua Sangka Shahir Kembali Menyepi, Hakikatnya Instagram Kena Godam! Lenyap Sebab Tak Bayar RM2,000 - "Habis Kenangan Saya"

gempak
18/07/2024
09:25 MYT
Juara Akademi Fantasia 8 (AF8), mengakui sepi dari media sosial disebabkan akaun Instagram rasminya telah digodam individu tidak bertanggungjawab.
Hiburan

Artis Remaja Fikry Kiki Nafi Dibela Sugar Mummy Seksi, Modal Bisnes RM600,000 Usaha Keras Sendiri - "Saya Masih Ingat Dosa Pahala"

gempak
18/07/2024
07:50 MYT
Pelakon, penyanyi dan pengacara remaja, Fikry Kiki menafikan tuduhan segelintir pihak mendakwa dirinya dibela oleh 'sugar mummy'.