Laman Utama

“Pecah Perut Gelak” - Aksi Lucu Filem Kampung Latah…The Mummy Buat Netizen Tak Kering Gusi

Azwa Rahman
02/09/2022
08:58 MYT
Filem komedi Kampung Latah Kena Kuarantin kembali dengan sekuel terbaharu, Kampung Latah...The Mummy telah menemui penonton di saluran Astro First (480) bermula 25 Ogos.
Pada tahun lalu, filem pertama Kampung Latah telah berjaya meraih kutipan lebih RM1 juta semasa tayangannya di Astro First.
Mengembalikan pengarah daripada filem pertama iaitu Azizi Hj Adnan, filem Kampung Latah...The Mummy menyaksikan jalan cerita kali ini berkonsepkan komedi seram.
Menerusi tinjauan Gempak di laman Facebook, rata-rata wargamaya terhibur melihat aksi pelakon Bell Ngasri yang cukup dikenali dengan watak yang kelakar.
“Haha. Pecah perot laa gelak,” komen seorang wargamaya.
“Sape yang ulang-ulang banyak kali kita geng.. Kenapa kau gagap setan...hahaha,” ujar seorang wargamaya.
“Hahaha..... memang kelakor tengok muka pon dah kelakor,” tulis seorang wargamaya.
“Takleh weh nak serius kalau dia ni berlakon,” komen seorang wargamaya lagi.
Sekuel kali iniselain mengembalikan teraju utama daripada prekuel, seperti Azhan Rani, Nazia Mustafar, Ieda Moin, PS Mansur, Din Latah dan Riezman Khuzaimi, Kampung Latah...The Mummy turut membariskan pelakon terkenal tanah air seperti Adlin Aman Ramli, Bell Ngasri, Sharif Zero, Mamak Putih, Shashic Iewan, Acong Sweetchild, Jaafar Onn, Wanie Ooi, Souya, Along Kembo, Delimawati, Razak Ahmad, Sharwani Ns, Syuk Sahar, Ilham Abata dan ramai lagi.
Malah dari sudut jalan cerita pula, kelainan yang dipersembahkan adalah kisah fiksyen berkenaan ‘mummy’ dan melibatkan penyediaan prop dan busana yang teliti serta babak yang melibatkan CGI.
Filem Kampung Latah...The Mummy mengisahkan suasana Kampung Latah kembali kecoh dengan gelagat penduduknya.
Kisah bermula apabila kerja-kerja pembinaan untuk membina Kompleks Sukan Kampung Latah terhenti apabila pekerja kontrak terjumpa keranda ‘mummy’ dan apabila di buka ‘mummy’ tersebut bangkit lalu mengganggu penduduk.
Saksikan filem komedi seram Kampung Latah...The Mummy dengan melanggan melanggan Astro First di saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand.
Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam (2 hari) secara berulang-ulang. Bagi yang ingin menonton filem pertama Kampung Latah Kena Kuarantin, anda juga boleh melanggan kombo Koleksi Opocot! Latah yang menampilkan dua filem iaitu ‘Kampung Latah Kena Kuarantin’ dan ‘Kampung Latah...The Mummy’ dengan harga RM19.90 bermula 25 Ogos.
Topic Berkaitan
Must-Watch Video
Viral

Kes Bunuh Farah Kartini: Penduduk Kampung Gempar Selepas Penemuan Mayat

gempak
16/07/2024
05:45 MYT
Suasana kampung gempar selepas dikejutkan penemuan mayat seorang wanita di ladang sawit Kampung Sri Keledang, Hulu Bernam, jam 6 petang semalam.
Berita

Ambang Hari Raya Aidiladha, Ini Jangkaan Jumlah Kenderaan Guna Lebuh Raya Utama!

gempak
15/06/2024
12:55 MYT
Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) menjangkakan jumlah kenderaan di Lebuhraya Utara-Selatan, Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak dan Lebuhraya Pantai Timur (LPT) 1 dan LPT2 meningkat sehingga 2.52 juta sempena perayaan Hari Raya Aidiladha pada 17 Jun ini.
Viral

Penduduk Tempatan Sepakat Baiki Jalan Guna Backhoe, Bantu Lancarkan Perjalanan Pulang Warga Perantau

gempak
15/04/2024
14:00 MYT
Sekumpulan penduduk tempatan berbangsa Cina berjaya membuat seorang individu terharu apabila menawarkan diri untuk membaiki jalan ‘dalam’ yang digunakan perantau untuk pulang ke kota.
Laman Utama

"Ibu Malaikat Di Dunia, Kiriman Tuhan" - Marbitter

gempak
25/04/2023
12:40 MYT
Marbitter tinggalkan KL menetap di Terengganu.
Laman Utama

Wajib Balik Kampung Beraya, Rossa: “Ibu Bapa Semakin Berusia, Kita Harus Hargai Masa”

gempak
22/04/2023
07:42 MYT
Rossa tak pernah lupa asal-usul.