GAYA HIDUP

Sacoor Brothers Raikan Warisan & Keanggunan Lisbon Dalam Koleksi Musim Bunga/Panas 2025

Amri Hassan 15/07/2025 | 16:24 MYT
Dalam dunia fesyen yang sentiasa berubah, Sacoor Brothers memilih untuk merenung ke belakang ke titik permulaan, ke kota Lisbon yang menjadi nadi kelahiran jenama ini.

Koleksi Spring/Summer 2025 mereka, yang dinamakan Chapter One: Lisbon, bukan hanya sekadar koleksi pakaian, tetapi sebuah kisah yang dijahit kemas dengan benang warisan, inovasi dan identiti diri.

Lisbon: Kota Ilham dan Jiwa

Bayangkan bersiar-siar di lorong sempit Lisbon yang berbatu, dikelilingi bangunan berwarna pastel, azulejos tradisional, dan sinaran senja yang membelai langit kota.

Koleksi ini menangkap semua elemen itu dalam satu rangkaian warna yang tenang dari kelabu klasik, hitam elegan, hingga pastel lembut yang mengingatkan pada cahaya matahari lewat petang.

Rekaan Abadi

Apa yang menjadikan koleksi ini benar-benar istimewa ialah komitmennya terhadap ketukangan. Potongan klasik, kemasan kemas, dan perincian halus diinspirasikan daripada seni jubin Portugis semuanya digabungkan dengan siluet moden dan bentuk minimalis.

Ia bukan sekadar untuk dilihat, tetapi untuk dirasai dan dihayati.


Teknologi Bertemu Gaya

Untuk anda yang mengutamakan keselesaan dalam gaya hidup harian, Sacoor Brothers menyuntik teknologi ke dalam fabrik mereka.

Dari sut ultra ringan, kemeja bernafas, hingga seluar kapas berstret semuanya direka untuk bergerak seiring dengan rentak hidup anda. Fabrik inovatif seperti K.AIRMESH menawarkan keselesaan maksimum tanpa menjejaskan gaya.

Untuk Lelaki Moden

Koleksi ini dicipta untuk lelaki kosmopolitan yang menghargai estetika klasik namun tidak takut untuk tampil moden. Ia sesuai untuk mereka yang sentiasa bergerak, berurusan, dan berpenampilan.

Dengan tagline baharu mereka, “The Luxury of Being You”, Sacoor Brothers mengangkat idea bahawa kemewahan sebenar bukan terletak pada jenama atau harga, tetapi pada keaslian diri.

Ulang Tahun ke-35

Tahun ini, Sacoor Brothers meraikan 35 tahun kejayaan sebagai jenama antarabangsa. Dari permulaan kecil empat bersaudara di Lisbon pada tahun 1989, kini jenama ini mewakili gaya hidup mewah yang abadi di lebih 120 butik di 16 negara termasuk Malaysia.

Chapter One: Lisbon hanyalah permulaan. Sacoor Brothers menjanjikan lebih banyak bab akan dilancarkan setiap satu dengan sentuhan budaya, seni dan personaliti.



Sementara dunia terus mengejar yang baharu, Sacoor Brothers mengingatkan kita bahawa kadangkala, gaya paling abadi datang daripada menghargai asal-usul sendiri.

📌 Layari koleksi penuh di: https://my.sacoorbrothers.com
#Gaya Hidup #Fesyen #Lisbon #Sacoor Brothers