Penyanyi Ara Johari mengakui sedang cuba untuk menukar penampilannya kepada sesuatu yang lebih feminin berbanding imej terdahulu yang agak kasar.
Menurut Ara atau nama sebenarnya Nurfarrah Izzatie Johari, 24, dia merupakan penggemar imej wanita Korea dan cuba menerapkan penampilan tersebut di dalam video muzik terbarunya.
“Ara memang suka imej Korean tapi dulu Ara tak berani nak cuba. Ara takut persepsi netizen tak boleh terima Ara imej begitu sebab nampak Ara kasar kan.
Sekarang pun nak cakap Ara berubah kepada imej feminin tu tidak jugak sebab Ara pakai apa yang selesa dan selagi benda tu cute, Ara akan pakai.
“Tapi untuk video muzik lagi terbaharu Tetap Aku Cinta ni, Ara cuba berimej Korean dan melihat respon orang cakap sesuai,” ujarnya kepada Gempak.
Ara ditemui ketika majlis pelancaran video muzik single terbaharunya, Tetap Aku Cinta yang berlangsung secara maya.
Lagu Tetap Aku Cinta yang dilancarkan pada 4 Jun lalu mendapat sentuhan komposer dan penulis lirik, Amy Bong dan Furhan.
Tambah Ara lagi, melihat daripada maklum balas peminat, ada yang memberikan pujian terhadap perubahan imej tersebut namun tidak kurang ada yang mahukan dia kembali kepada penampilan asal.
“Ada je peminat yang tegur imej Ara, ada yang positif, ada yang negatif. Ada juga yang lebih sukakan imej Ara yang dulu tapi kita just nak jadi diri sendiri dan sampai bila kita nak stay dengan imej yang sama. Kita kena tingkatkan diri kita kepada sesuatu yang lebih baik.
“Dari segi family pula, mak dan ayah Ara tak kisah dengan apa sahaja yang Ara pilih asalkan jangan buat benda yang bukan-bukan.
“Sekarang Ara cuba untuk jadi lebih feminin tapi taklah sampai pakai dress cuma more to Korean look, skirt pendek. Tapi untuk dress, Ara tak berani lagi nak ke arah tu,” jelasnya lagi.
Azwa Rahman
Sat Jun 12 2021


Pilihan Sabtu: Siti Tak Kritik Tak Tunjuk Wajah Anak, Sufian Masih Mencari? Siapa Yang Mesra Dengan Anak HIV & AIDS?
Apa cerita Sabtu?
.jpg?ext=.jpg)
Berjanji Dengan Syaitan Untuk Dapat Gadis Idaman, Filem Tumbal Musyrik Masuk Malaysia!
Ini merupakan filem pertama terbitan Maxstream Original yang akan ditayangkan di Malaysia selain Thailand, Brunei dan Singapura.

Ibu Maia Estianty Akui Tak Senang Bila Anaknya Mahu Bernikah Dengan Ahmad Dhani - “Perasaan Saya Tak Enak”
Naluri seorang ibu

Dapat Anak Perempuan Lagi, Ed Sheeran Umum Kelahiran Bayi Keduanya
Girl gang!

Anak Menangis Takut Nampak 'Friend' Atas Almari, Hafiz Mahamad; "Ada Yang Kata Ini Akibat Menunjuk"
Sedih tengok nasib keluarga Hafiz dan Aina yang selalu diganggu.
.jpg?ext=.jpg)
Viral Di Dinding Bangunan KL & JB, Ada Apa Dengan Grafiti Mobile Legends Bang Bang?
Ada QR Code tersembunyi?

“Saya Pun Ada Pilihan…”- Kongsi Wajah Anak, Hak Ibu Bapa Masing-Masing
Comel je tengok Aafiyah & Afwa

Sufian Suhaimi Keluar Makan Dengan Pengurus, Bukan Kekasih - “Saya Masih Mencari..”
Jangan kecewa girls.

Lelaki Homoseksual Lebih Ramai Hidap Cacar Monyet!
Jangkitan cacar monyet atau monkey pox boleh berjangkit akibat melakukan aktiviti seks, lapor Daily Mail.

“Jejak Jer Kaki Ke Liang Lahad, Hati Saya Berdebar” - Jadi Penggali Kubur, Aweera Bawa Watak Kejam?
Jangan lupa saksikan drama Cangkul malam ni!