Pelakon jelita Fathia Latiff meluahkan dia dan aktor Kamal Adli sering bergaduh ketika menjalani penggambaran filem terbaru gandingan mereka berdua, Gracias Barcelona.

Menurut Fathia, pergaduhan itulah yang menjadi pencetus bagi mereka membentuk chemistry bagi menjayakan filem romantik terbitan Azura Pictures ini.

“Saya dah Kamal kuat bergaduh. Saya annoyed dengan dia, dia pun sama annoyed dengan saya. Benda ni bukan berlaku di dalam filem sahaja tetapi juga di luar set.

“Tapi itu yang kuatkan lagi chemistry kami. Bila on set, action je, kami berlakon betul-betul tapi kalau kat luar, memang annoyed. Benda tu macam datang secara semula jadi, tak tahulah,” jelas Fathia ketika ditemubual oleh Gempak TV.

Berbeza dengan kebiasaan filem romantik, Gracias Barcelona mengetengahkan kisah percintaan yang tragis apabila cinta dan kesetiaan dikhianati.

Malah, ia turut menyelitkan nilai kesetiaan dan cabaran yang dihadapi bagi pasangan baru dalam menempa alam perkahwinan.

“Kalau anda sudah menonton filem ini, saya ada satu je pesanan. Hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri, lebih baik kita duduk di negara sendiri,” ujarnya lagi.

Selain Fathia dan Kamal, filem ini turut dibarisi pelakon hebat seperti Afiq Muiz (sebagai orang ketiga), Bell Ngasri (rakan baik Kamal) dan Aleza Shadan (ibu Fathia).

Gracias Barcelona mengisahkan Kamal dan Fatiha mula jatuh cinta sejak menuntut di Barcelona, namun hubungan mereka di uji apabila pulang ke Malaysia.

Dalam usia yang masih muda dan cabaran kehidupan, mereka tewas dengan ujian alam perkahwinan. Siapa yang melukakan dan terluka?

Saksikan filem romantik drama, Gracias Barcelona yang akan berada di Pawagam Rumah Anda, Astro First bermula 13 Januari 2022.

Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand. Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam (2 hari) secara berulang-ulang.