HIBURAN
“Saya Pun Tak Kaya, Kaya Itu Milik Allah” – Bonda Rozita Pertahan Suami Dituduh ‘Cuci Kaki’ Selepas Berkahwin
Usahawan kosmetik terkenal, Bonda Rozita Ibrahim tampil mempertahankan suaminya selepas segelintir netizen membuat dakwaan bahawa lelaki berkenaan hanya ‘cuci kaki’ selepas berkahwin dengannya.
Menerusi sesi siaran langsung di TikTok baru-baru ini, pengasas produk kecantikan itu berkongsi satu komen yang menyifatkan suaminya bertuah kerana tidak perlu berusaha keras selepas bernikah dengannya.
@umarmisnan Semoga satu hari nanti اللّٰه bantu bonda dan kami juga 🤲🏻 Alhamdulillah syukur ya اللّٰه♬ Sedih menyentuh hati - Yuda Pratama
Enggan berdiam diri, Rozita tampil menegaskan bahawa semua manusia adalah sama di sisi Tuhan, serta kekayaan bukanlah ukuran utama dalam sebuah hubungan.
“Ada netizen komen, ‘untunglah dapat suami yang cuci kaki’. Pada saya, kita jangan menghina sebab tiada sesiapa yang kaya di muka bumi ini.
“Kata guru saya, semua manusia adalah miskin termasuk saya. Maksudnya yang kaya hanya Allah sahaja,” katanya.
Rozita turut menjelaskan, kenyataan tersebut tidak adil buat suaminya dan mengingatkan bahawa kekayaan yang dimiliki juga adalah atas kehendak dan izin Allah semata-mata.
“Kalau nak kata suami saya ‘cuci kaki’, saya pun tidaklah kaya. Kaya pun sebab atas izin Allah.
“Saya tahu macam mana azabnya menjadi orang miskin. Jangan hina orang, kesian dekat diri sendiri sebab hati itu berpenyakit,” ujarnya lagi.
Untuk rekod, Rozita mendirikan rumah tangga dengan abang kepada pelakon Rebecca Nur Al Islam.
Must-Watch Video