Filem Bulan & Pria Terhebat (BPT) akhirnya bakal menemui peminatnya di pawagam rumah anda, Astro First bermula 11 Mac ini selepas tayangannya di pawagam dihentikan tahun lalu ekoran pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Penerbit Nizra Entertainment, Ketua Pegawai Eksekutif Nizra Entertainemt, Nik Iruwan Datuk Nik Izani berkata filem itu telah ditayangkan selama lima hari di pawagam pada tahun lalu dan terpaksa dihentikan tayangannya berikutan PKP.

“Meskipun berada di ketika dalam situasi pra-pandemik COVID-19 dan dalam tempoh yang singkat, namun sambutan penonton memberangsangkan.

“Setelah berbincang dengan rakan penerbit dan mengambil kira faktor keadaan sekarang ini, kami memilih untuk menayangkan Bulan & Pria Terhebat di platform Astro First.

“Kami percaya, dalam keadaan norma baharu sekarang, platform Astro First mampu membawa karya ini terus kepada penonton di luar sana secara menyeluruh.

“Harapan kami, kehadiran filem dapat menghiburkan penonton dengan hasil kualiti produksi yang menampilkan keunikan tersendiri,” katanya.

Menariknya BPT ini, ia mengangkat tema hero wanita dan tentunya ia sesuatu yang segar buat penggemar filem tempatan.

Penonton dapat menyaksikan kemampuan pelakon Zahirah MacWilson membawa adegan aksi yang tidak pernah dilihat sebelum ini.

Disamping itu, filem ini juga merupakan kali pertama Maya Karin membawakan watak antagonis bernama Tony.

Antara daya tarikan lain filem komedi aksi ini adalah lakonan mantap, Zizan Razak, Khir Rahman, Bell Ngasri, Didie Alias, Rashidi Ishak, Alif Hadi, Mimi Ernida, Aprena Manrose, Marissa Yasmin, Sofia Dendroff, Sein Qudsi, dan Yus Noor.

Kali ini Zizan Razak membawa watak berbeza berbanding dengan watak yang pernah beliau tampilkan sebelum ini, iaitu seorang pemandu e-hailing dan meminati sukan papan luncur.

Malah, gandingan Zizan Razak bersama Bell Ngasri dan Alif Hadi mampu membuat penonton terhibur dengan karakter mereka, dan sekaligus menjadi trio kegemaran abad ini.

View this post on Instagram

A post shared by Astro Shaw Sdn Bhd (@astroshaw)

BPT mengisahkan tentang Bulan, pelatih di dalam pasukan tentera khas Indonesia menyeludup masuk ke dalam sindiket pemerdagangan manusia bagi mencari adiknya, Melati yang telah diperdaya dan dibawa ke Malaysia untuk dijadikan gadis liburan.

Bulan bertemu Haris, seorang pemandu e-hailing yang prihatin dan sudi membantu Bulan mendapatkan kembali adiknya dari genggaman bapa ayam, Agus dan ketuanya, Ricky. Ricky mengarahkan Tony, seorang pembunuh upahan untuk menghapuskan Bulan dan Haris.

Filem ini turut diiringi dengan lagu tema bertajuk ‘Roulette’, nyanyian Akim & The Majistret. Lagu berentak rancak ini dihasilkan oleh Hag Nadim, Gjie, Beby dan lirik oleh Hang Nadi.

Saksikan filem Bulan & Pria Terhebat yang akan berada di Pawagam Rumah Anda, Astro First bermula 11 Mac ini.

Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand. Dengan hanya RM15, anda boleh menonton selama 48 jam (2 hari) secara berulang-ulang. Ikuti info dan klip-klip menarik tentang filem ini menerusi akaun Instagram, Facebook, Twitter Astro Shaw.