Penyanyi Aweera mengakui bahawa dia masih lagi menjalani kehidupan solo selepas terpalit dengan isu dakwaan dirinya mengasari bekas teman wanita empat tahun lalu.

Menurut Aweera, 29, sehingga kini, dia belum menemui lagi mana-mana wanita lain yang bersesuaian untuk dijadikan sebagai teman hidup.

"Saya masih lagi mencari (pasangan hidup). Selepas insiden sebelum ini (pukul teman wanita), saya ambil iktibar.

"Terus terang ketika itu saya mengalami sedikit depresi. Mana tidaknya, sebab saya bercinta agak lama, siap dah rancang nak kahwin. Empat tahun bercinta dan empat tahun juga saya sudah masih solo," katanya kepada Gempak.

Aweera berkata demikian ketika ditemui sewaktu majlis pelancaran produk Ali Zahraa Medina di Kuala Lumpur.Terdahulu, Aweera pernah terpalit dengan kontroversi yang mendakwa dirinya memukul bekas teman wanitanya, Shazia Mohd Rozaini yang merupakan anggota duo ZiaBella pada 2016.

Kongsi Aweera lagi, dia mengakui dirinya seorang yang agak memilih dalam mencari pasangan hidup.

"Bukan saya sengaja memilih, tapi saya memang kena pilih. Maklumlah, nak harungi hidup sama-sama kena cari yang betul. Tak naklah nanti cerai-berai.

"Kena yang boleh faham kerja masing-masing. Lagipun saya dah nak masuk 3 series ni," katanya.

Dalam perkembangan lain, Aweera yang kini bersama kumpulan Pelita Lusoh muncul dengan lagu baharu berjudul Kembara Nabawi.

Alhamdulillah syukur ke hadrat ALLAH SWT.. Posted @withregram • @anep_pelitalusoh Alhamdulillah , Shukur Aamin . Terima Kasih semua terutama rakan media yang terus memberi sokongan pada Pelita Lusoh. Tonton Official Lirik Video Kembara Nabawi sekarang di Youtube guys ?✌️ Selesai sudah sebentar tadi Majlis Pelancaran Produk Ali Zahra & Lagu Kembara Nabawi Pelita Lusoh. Alhamdulillah Shukur ..

A post shared by aweera_official (@aweera_official) on


Pelita Lusoh Kembara Nabawi malam ini di youtube jam 830 malam guys ! #pelitalusoh #AsiaEmpireRecords #PelitaLusohProduction #AliZahraa

A post shared by Pelita Lusoh | Official (@pelitalusoh) on